XX. Nemzetközi Hét az Edutus Főiskolán

Forrás: turizmus.com

 2015. április 13. 13:42

Az Edutus Főiskolán április 12-17. között kerül megrendezésre a XX. Nemzetközi Hét, melyre 72 külföldi hallgató és 12 meghívott vendégoktató érkezik.

Az idei eseményre Franciaországból, Belgiumból, Németországból, Hollandiából, Dániából, Portugáliából, Görögországból, Törökországból, Szlovákiából, Romániából és Bulgáriából érkeznek hallgatók és oktatók.

Az Edutus Főiskola külföldi partnerintézményeiből érkező hallgatók a főiskola diákjaival egy héten át közös csoportokat alkotva angol, illetve német nyelvű előadásokon vesznek részt, melyeket a meghívott vendégoktatók tartanak.

Az Erasmus program keretében megvalósuló Nemzetközi Hét különlegessége és egyben az évek óta tartó sikeressége az oktatói és hallgatócsere-programok koncentráltsága, mely egyedül álló a magyar felsőoktatási intézmények között. Sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több külföldi társintézmény is adoptálta az itt tapasztalt jó gyakorlatot, hasonló módon szervezve az Erasmus oktatók bevonását saját képzésükbe.

A hallgatók a Nemzetközi Hét oktatási és kulturális tevékenységeiben való részvételük alkalmával személyes tapasztalatok alapján élhetik meg a nemzetköziesítést, lehetőséget biztosítva számukra ezzel, hogy nyelvi, szakmai és interkulturális kompetenciáikat fejlesztve a későbbiekben további nemzetközi programok aktív résztvevői lehessenek.