YouTube-sorozatot indít az Aktív Magyarország a világ legjobb magyar helyeiről

Forrás: turizmus.com

 2021. május 27. 14:11

A vadonatúj sorozat célja népszerűsíteni az aktív turizmust a fiatal korosztályok számára. A videósorozatban ismert youtuberek – Csomor Balázs (Csebe), Tokár Tamás, Kovács Dorottya (Chloé from the woods) és Sápi Vivien – fedezik fel az ország tájegységeit lokálpatrióta túravezetők segítségével.

A videók üzenete, hogy Magyarország rengeteg kalandot és élményt rejt, ha gyalog, két keréken vagy épp vízen, vagyis aktívan fedezzük fel.

„A világ legjobb helyei, Magyarországon!” elnevezésű sorozat célja, hogy aktív kikapcsolódásra ösztönözze a 15-30 év közöttieket, hiszen kutatások alapján ebben a korosztályban van hajlandóság az aktív turizmusra, de mégis kevésbé választják ezt a pihenési formát, mint az idősebb korosztályok. Magyarország rendkívül sokszínű, számtalan élményt, kalandot rejt, és ehhez nem feltétlenül kell a legnépszerűbb turistahelyekre ellátogatni. A sorozat hazánk kevéssé ismert, izgalmas tájain is körbevezeti a nézőket, így az első szezonban ellátogatnak a szereplők a Felső-Tisza vidékére, Nógrád megye erdőségeibe vagy épp a Zemplén titkos helyeire. Az epizódok érdekes helyeket, változatos tájakat, kalandokat, helyi kulturális értékeket és gasztroélményeket mutatnak be közvetlen, szókimondó, néha provokatív stílusban, a fiatalok számára ismert és kedvelt szereplőkkel.

A sorozat rövid, 3-5 perces és hosszabb, 12-15 perces részekből áll. A hosszabb epizódok Magyarország egy-egy területét ölelik fel, kiemelve az adott térség különlegességeit. A rövidebb részek az aktív turizmushoz szorosan kapcsolódó egy-egy attrakciót mutatnak be vagy épp a szereplők elmagyarázzák, hogy mit is jelent a környezettudatosság a nyaralás során.

A vadonatúj sorozat célja, hogy népszerűsítse az aktív turizmust a fiatal korosztály számára

Fotó: Aktív Magyarország

Az epizódokban népszerű vloggerek váltják egymást, akik párosával vagy külön-külön szerepelnek a videókban. Csomor Balázs (alias Csebe), Tokár Tamás és Kovács Dorottya (alias Chloé from the woods) youtuberek, valamint Sápi Vivien tiktokker turistaként fedezik fel a tájat, egy helyi túravezető, térségi lokálpatrióta segítségével, aki végigvezeti őket az úton, és megmutatja a térség érdekességeit. A Tisza-tavi térségben például Ljasuk Dimitry független filmes, környezetvédelmi aktivista, reklámszakember, „A Tisza nevében” című rövidfilm rendezője kalauzolja a vloggereket.

A sorozat az Aktív Magyarország YouTube csatornáján fut, az első rész május 26-án debütált az Őrség felfedezésével.