Zalai és muravidéki pincéket bemutató turisztikai applikációt fejlesztettek

Forrás: turizmus.com

 2020. február 21. 13:27

A háromnyelvű Pincenavigátor nevű új alkalmazás a pincészetek kínálatát, a térség kapcsolódó attrakcióit, de akár állatbarát helyek és szállások keresését is segíti.

Az egyedi fejlesztésű, geolokáción alapuló webalkalmazás segítségével a látogató akár önállóan is bejárhatja az egyes borturisztikai állomásokat Zala megyében és a szlovéniai Muravidéken.

A felhasználókat okostérkép, digitalizált, élményalapú túraútvonalak és valós idejű információk segítik a barangolásban – mondta Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője egy garabonci pincészetben tartott bemutatón.

A Pincenavigátor bemutatója

Fotó:  Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft

Az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország együttműködési program keretében – a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Intézet, a Zalai Borút Egyesület és a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. összefogásával – létrehozott Szőlőhegyi Piknik-projekt célja, hogy Zala megyében és a szlovéniai Dobronak környékén „élményláncot” alakítsanak ki, illetve játékos, interaktív módon mutassák be az egyes borászatokat, attrakciókat – írja az MTI.A Pincenavigátor a magyar mellett angolul, németül és szlovénül szintén elérhető, továbbá lehetővé teszi közös akciók és kampányok lebonyolítását, hűségprogramok kialakítását.A webalkalmazásban a felhasználók egy virtuális pincekártyát igényelhetnek, amellyel a weboldalon szereplő szolgáltatóknál kedvezményeket vehetnek igénybe, az adott elfogadóhelyet pedig értékelhetik is – sorolta Kovács Szabolcs.

Gál Zsombor

Fotó: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft

Az alkalmazás bemutatóján Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség bormarketingért felelős vezető szakértője jelezte: a magyar borok régóta várt, egységes arculatának megteremtésére idén létrehoznak egy márkagondnokságot, hogy a csatlakozók ugyanazokkal az arculati elemekkel mutathassák meg magukat.

A pincészeteket, a magyar borokat is egységes adatbázisba szerveznék, ehhez kapcsolódóan már működik a bor.hu oldal és terveznek egy mobilapplikációt is, de a zalai kezdeményezésű Pincenavigátor már most ennél több funkcióval rendelkezik.

(Nyitó kép: 123rf.com)