Zalai turisztikai célpontokat összekötő kerékpárút-fejlesztés indul

Forrás: MTI

 2020. november 03. 17:24

Közel tíz kilométernyi kerékpárutat építenek, illetve jelölnek ki Nagykanizsa térségében, a turisztikai célpontok összekötésének megteremtésére több mint 320 millió forint pályázati forrást fordítanak - közölte a Zala Megyei Önkormányzat.

A Zala Megyei Önkormányzat vezetésével létrejött konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert el 321 millió forintot a Zala két keréken – Kerékpárút-fejlesztés Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar településeken elnevezésű pályázatával. A konzorcium tagja a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft., továbbá Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar önkormányzata.

A tervezett szakaszok együttesen csaknem tíz kilométer hosszúságúak, ebből majdnem két kilométernyi újonnan építendő pálya, nyolc kilométert pedig a meglévő utakon jelölnek ki a felületi hibák kijavítása után kerékpározható útvonalként.

Az öt szakaszból álló beruházás csatlakozik a majdani, Nagykanizsa és Zalakaros közötti kerékpárúthoz, illetve elérhetővé teszi Nagybakónakon a sokak által kedvelt Kőszikla-szurdokot, illetve Újudvaron a TV-tornyot.

A Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatással megvalósuló  fejlesztés várhatóan 2021 decemberéig fejeződik be.

(Borítókép: 123rf.com)