Zalakaroson a "kidness" az új wellness

Forrás: turizmus.com

 2020. július 02. 10:39

Ha nem biztos benne, hogy mit jelent a furcsa szó a címben, feltétlenül olvassa el cikkünket!

Az idei év megpróbáltatásai után elérkezett a közös kalandok és a találkozások ideje, amely nagy türelmet igényelt mind a gyermekek, mind a szülők részéről.

A fürdőváros most mindenkit arra buzdít, hogy válassza a biztonságos belföldi nyaralást a családbarát Zalakaroson, ahol a „kidness" az új wellness.

Az idén 55 éves Zalakarosi Fürdő által híressé vált város az ország egyik népszerű úti célja, ha wellness hétvégéről vagy egy családi nyaralásról van szó. Zalakaros ugyanakkor kedvelt célpont a Balatonon szabadságukat töltők körében is.

A kidness-kampány lényege, hogy a Zalakarosra szállást foglaló családok 3-12 éves gyermek tagjai az akcióban résztvevő kidness-szálláshelyeken igazolványokat vehetnek át, amelyek különböző előnyökre, többletszolgáltatásokra jogosítják fel tulajdonosukat.

Az igazolványokhoz többek között egyedi kidness-strandlabda jár a Zalakarosi Fürdőre jeggyel rendelkező gyerekeknek, de díjmentesen tesztelhetik Magyarország egyetlen hullámvasútját is a Zobori Élményparkban. Mindezek mellett a térségi szolgáltatók meglepetései és nyereményjáték is színesítik a programot. Magyarország kidness-városának határai tehát nem a település határai.

"Célunk, hogy ezek az élmények már az utazástervezés fázisában, potenciális, foglalható termékként legyenek elérhetők" – foglalta össze a kampány lényegét Kovács Szabolcs, a kidness-koncepció kidolgozója.

Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc elmondta, az elmúlt évtized szolgáltatásfejlesztései szinte kivétel nélkül arról szóltak, hogy a gyerekekkel érkező családok nyaralása még komfortosabb, még élménydúsabb legyen. A megvalósult fejlesztéseket és attrakciókat szeretnék megtölteni tartalommal, egy olyan egyedi termékkapcsolással, amelyet egy kifejezetten gyermekeknek szóló és előnyöket kínáló rendszerrel tesznek még komplexebbé.

A program egyik zászlóshajója a Zalakarosi Fürdő négyévszakos gyermekvilága. Az élményfürdő egyébként Magyarországon elsők között alapított kölyök klubot, és azóta is az ország első számú vizes úti célja a kisgyermekes családok körében – tette hozzá Podlovics Péter, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

A kidness-koncepció egyik központi eleme a Zalakarosi Fürdő négy évszakos gyermekvilága

Fotó: Zalakaros

Czimondor Nándor, Zalakaros turizmusért felelős alpolgármestere elmondta, a négy évszakos vízi élményeken túl Zalakaros modern játszóterekkel, virágos parkokkal és olyan interaktív tanösvényekkel várja a gyerekeket, ahol séta közben játékos módon ismerkedhetnek meg a természeti értékekkel. Szinte nincs olyan hotel, panzió, vagy apartman a városban, amely ne nyújtana gyermekbarát feltételeket és szolgáltatásokat a Zalakarosra látogató családok részére. Ezekre az adottságaikra szeretnének ráerősíteni a kidness-programmal.

A kidness-kalandok ezzel még nem érnek véget, hiszen Zalakarosról mindössze 10 percre található az ország legtöbb attrakcióját felsorakoztató gyermekparadicsom, a Zobori Élménypark, ahol fedett térben és szabadban megannyi kaland, többek között az ország egyetlen hullámvasútja várja a gyerekeket.

"A kidness-márka megalkotásával a meglévő termékeinket kapcsoljuk össze egy olyan élménylánccá, amely ezeket együttesen teszi egy szerethető, felfedezésre váró élményvárossá, ahol minden a gyerekekről szól" – fogalmazott Szabadics Zoltán, a Zobori Élménypark tulajdonosa.