Zamárdi a Balaton Soundra szavazott

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 22. 15:31

Megszületett a döntés: nemrég lezárult Zamárdiban a közvélemény-kutatás arról, hogy a következő három évben megrendezzék-e a településen a Balaton Sound fesztivált, szerdán pedig kiderült: a helyiek a Sound mellett döntöttek.

A konzultációban a helyiek több mint 50 százaléka vett részt, és az eredmény szerint a többség, mintegy 80 százalék arra szavazott, hogy Európa egyik legismertebb fesztiváljának az elkövetkező három évben továbbra is Zamárdi adjon helyet.

A Balaton Sound 2007 óta rajzolta fel Zamárdit a nemzetközi fesztiváltérképre, azóta világsztárok sorát felsorakoztatva, évről évre egyre népszerűbbé tette a déli part egyik legszebb települését. Zamárdi „fesztiválja” azóta többször lett Európa legjobb zenei rendezvénye, ezzel a város és a Balaton legnagyobb turisztikai és zenei-kulturális attrakciója.

Az elkövetkező három évben is Zamárdiban tartják a fesztivált

Fotó: Sziget Sajtóiroda

„Nagy elismerés számunkra, hogy Zamárdi lakosai úgy döntöttek, ragaszkodnak a fesztiválhoz. Ez visszaigazolás számunkra, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény nemcsak a fesztiválozók számára megkerülhetetlen esemény, de a helyiek is büszkék arra, hogy bekerültek a nemzetközi „fesztivál-vérkeringésbe”, ezzel a helyi turizmust egy sokkal magasabb szintre emelve” – mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője.