Hatalmas bulival, ingyenes koncertekkel indul a nyár Zamárdiban a hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2024. május 28. 12:11

Charlie és a Hot Jazz Band fellépésével, nyárindító tűzijátékkal, dj-kkel, akusztikus és jazzkoncertekkel, kertmozis filmmaratonnal, impro-színházzal és még számtalan ingyenesen látogatható programmal vár mindenkit a Balaton partjára május 31. és június 2. között a ZamJam.

A Zamárdi ZamJam idén két alkalommal és rendhagyó formátummal jelentkezik: a nyár legelején és legvégén javarészt ingyenes programok egész sorát vonultatja fel közel 30 helyszínen. A május 31. és június 2. közötti programsorozattal, a „Zamárdiban indul a nyár!” szlogen szellemében a szervezők a főszezont megelőző időszakban szeretnék felhívni a hazai turisták figyelmét arra, hogy már ilyenkor is érdemes a Balatonhoz látogatni. Ezen a hétvégén Zamárdiban kinyit a szabadstrand, meg lehet mártózni a csodás tihanyi panorámájú tóban, lehet sup-olni és fel lehet keresni a környék teraszait, éttermeit, falatozóit.

A ZamJam keretében a vízparti MOL színpadon június 1-jén a Hot Jazz Band és Charlie koncertje után nyárindító tűzijáték várja a vendégeket.  A háromnapos program részeként a kilátónál akusztikus és jazzkoncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők a Müpa, a Budapest Jazz Club és a Magyar Jazz Szövetség válogatásában.

A Parti Bisztrónál a Be Massive Horizon, vagyis DJ Metha lép színpadra, miközben állandó filmes stábja a csodás vízpartot mutatja be. A Rozmaring Étteremben DJ Venom és vendégei, többek között Jumodaddy, KRSA, Dj Turner és Dj Bootsie forgatják a lemezeket.

Május 31. és június 2. között rendezik meg a ZamJam fesztivált Zamárdiban

Fotó: ZamJam

A Kertmozi hajnalba nyúlóan vetít hamisítatlan balatoni filmeket a ZamJam Filmmaraton alkalmával. Szombaton Földessy Margit és a Szindra társulat impro-színháza két alkalommal is várja a nézőket, a késő esti előadás vendége a “régi Margitos” Fenyő Iván lesz.

A gasztronómia iránt érdeklődők a vízparti Gasztro Kult & Art helyszínen Balaton környéki food truckok ételkínálatából válogathatnak, valamint balatoni borokat kóstolhatnak a Laposa, a Kányavári, a Balatoni Bor és Stari Sör kínálatából. Hagyományteremtő szándékkal idén először rendezik meg az I. Zamárdi Bortúra sétáló borkóstolóját, amelyen több mint tíz helyszínen helyi és dél-balatoni pincészetek borait kínálják.

ZAM ART címmel Bereczki Kata balatoni képei lesznek megtekinthetők egy, a város különböző pontjain feltűnő, vándor pop-up kiállításon.

Megnyitja kapuit a Zamárdi-Kőhegy Művésztelep is, ahol Munkácsy-díjas alkotók munkafolyamatába tekinthetnek be az érdeklődők, az eseményt kiállítás zárja. Aki pedig szívesen alkotna, ki is próbálhatja tehetségét egy balatoni tájképfestő workshopon, Szalai Krisztián festőművész vezetésével megörökítve az egyedülálló tihanyi panorámát.

A híres Zamárdi Kalandpark mellett a Gokartpálya is kinyit ezen a hétvégén, a nap legjobbjai pedig a MOL Nagyon Balaton fesztiváljaira, eseményeire nyerhetnek belépőt. A hétvége mindkét napján kézműves és termelői piac várja a helyi ízekre kíváncsi közönséget a Piac téren és a Patkó piacon.