Május 31-től Zanzibár szigorít a beutazási szabályain

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. május 25. 16:48

Tanzániában május elejétől szigorodtak a belépési szabályok, Zanzibár azonban csak bizonyos országok esetében követelte meg a kötelező negatív PCR vagy antigén tesztet. Május 31-től azonban ők is szigorítanak.

Az utazóközönség biztonsága érdekében minden beutazónak kötelező kitölteni a közegészségügyi megfigyelési űrlapot az érkezés előtti 24 órán belül. Ezt kortól függetlenül mindenkinek ki kell töltenie (a gyermekek számára a szülő vagy gondviselőnek) és az együtt utazóknak is minden esetben egyedi űrlapot kell leadniuk.

Az űrlapon az útlevél adatait és az utazással kapcsolatos dátumokat kell megadni. Ezután az utazók egy megerősítő emailt kapnak, amely tartalmaz egy egyedi egészségügyi kódot (UHC). Ezt be kell mutatniuk a hatóságoknak, mikor megérkeznek Tanzániába.

A magas COVID-19 esetszámokkal rendelkező országokból érkező utazóknak a belépés helyén egy gyorstesztet is el kell végeztetni

Fotó: 123rf.com

Tanzánia május elején szigorította az általános belépési feltételeket, május 31-től pedig az eddig enyhébb szabályokkal operáló népszerű turisztikai célpontnak számító szigetre, Zanzibárra érkezve is minden beutazónak rendelkeznie kell negatív PCR-teszttel a belépésnél, melyet legfeljebb 72 órával, vagy antigén teszttel, amit legfeljebb 24 órával a Tanzániába való belépés előtt készítettek. Ezen kívül minden Tanzániába belépő vagy onnan induló utazót fokozott átvilágításnak vetnek alá, beleértve a hőmérséklet-ellenőrzést is.

A magas COVID-19 esetszámú országokból érkező utazóknak a belépés helyén egy gyorstesztet is el kell végeztetni. Ennek ára utasonként 25 amerikai dollár.

Azok az utazók, akik olyan országokból érkeznek, ahol a WHO napi frissítései alapján új COVID-19 variánsok nagyobb számban vannak jelen, vagy ezen országokban jártak az elmúlt 14 nap során, szintén gyorstesztnek kell alávetniük magukat a belépési ponton, majd ezt követően 14 napos kötelező karantén terheli őket saját költségükre egy, a kormány által kijelölt listán található helyen.

Azokat az utazókat, akik 72 óránál hosszabb ideig tartózkodnak érkezésük előtt egy tranzitországban, érkezésükkor szintén gyorsteszttel ellenőrzik újra.

Az online regisztráció kötelező minden olyan utazó számára, akinek PCR vagy antigén gyorstesztre van szüksége Mji Mkomwe-ben (Stone Town-ban, Zanzibár óvárosában). Erre az alábbi oldalon lehet regisztrálni.

Fontos még, hogy minden utazónak érvényes utazási biztosítással kell rendelkeznie a tartózkodás teljes időtartama alatt.

A beutazásra vonatkozó szabályokról a teljes, hivatalos dokumentum itt érhető el.