Zár a Nyitott Balaton

Forrás: turizmus.com

 2017. október 16. 16:36

Mintegy tizenötezer ember vett részt azon a 113 eseményen, amelyet az elmúlt egy hónapban szerveztek a Balaton környékén. Az akcióhoz 158, szálláshely és 125 vendéglátóhely is csatlakozott.

A program alapvető célja az volt, hogy megmutassák, a Balaton-régió nemcsak a nyári időszakban jelenthet vonzó úti cél a turistáknak. Az őszi akció középpontjában a balatoni borok, ételek és egyedi, aktív programok álltak – nyilatkozta Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke.

Az utóbbi hetekben volt olyan program a Balaton partján, ami egy meleg nyári napnál is több embert mozgatott meg. Több ezren érdeklődtek egyes gasztrofesztiválok iránt és több százan húztak bakancsot egyik-másik teljesítménytúra alkalmával. A szervezők elmondása alapján óriási az igény az őszi programokra is, ez az idei éveben szemmel láthatóan megmutatkozott

Fotó: programturizmus.hu

Mint mondta, az október 15 –ig tartó akció után sem áll meg az élet a Balatonon. Számos látogatóhely, gasztroműhely, pincészet és rendezvény gondoskodik arról, hogy az őszi és a téli Balatonon is  megtaláljuk a kedvünkre való kikapcsolódást a tó környékén.

Mint azt Fekete Tamás elmondta: Noha a Balaton már most is sok embert vonz főszezonon kívül is, a későbbiekben többen jöhetnek az őszi és téli Balatonra, ha elindulnak azok a fejlesztések, amelyeket a Kisfaludy program kínál. Mint ismert: Mintegy 300 milliárd forintos keretösszeggel elindult a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni. A keretösszeg kizárólag hazai forrás, melyből a vissza nem térítendő állami támogatás 150 milliárd forint. A program során, vidéki szállodák és panziók, összesen mintegy 2000 szálláshely és 30 ezer szoba újulhat meg, és ötezer új munkahely jöhet létre. Ezek egyrésze a Balaton partján valósulhat meg.

Kapcsolódó cikkek