Zarándokszállás épül a barokk kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2018. május 09. 10:23

A projekt a zalaegerszegi zarándokközpont kialakításának része.

Az egyházi fejlesztési program Mindszenty József bíboros előtt tiszteleg, aki még plébánosként 25 éven át szolgált a városban. A tervek szertint a vallásturisztikai fejlesztés által a Csíksomlyótól Mariazellig tartó Mária-zarándokútnak is fontos állomása, egyik regionális központjává válik Zalaegerszeg – írja a Magyar Építők.

A ZÁÉV Építőipari Zrt. a kivitelező, a nettó 233 millió forintos fejlesztéssel a botfai Erdődy-Hűvös-kastély zarándokszállásként születik újjá.

A kastély és környéke

Fotó: turizmus.com

A kormány 5,7 milliárd forinttal támogatja a programot. A belvárosban, a jelenlegi Göcsej Múzeum szomszédságában, zöldmezős beruházásban felépül a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont. Felújítják a Göcseji Múzeumot, valamint a közeli Mária Magdolna-plébániát és a Kvártélyházat, új parkolóház épül, és zarándokszállás születik a botfai Erdődy-Hűvös-kastélyban.

A kastély a Zalaegerszeg külső városrészének, egyben turisztikai és vallásos zarándokhelyének számító Botfa legfontosabb nevezetessége. Az Erdődy-Hűvös-kastély barokk stílusú műemlék, amelyet kisebb mértékben már többször átépítettek, tetőszerkezetét pedig a 90-es években felújították – olvasható a Magyar Építők szakportálon.