Zarándokturizmus, fesztiválok, konferenciaközpont - Nagykanizsa fontosnak tartja a turizmus fejlesztését

Forrás: turizmus.com

 2016. március 03. 22:30

Zala megye, ha nem is a legnagyobb, de a lokálpatrióták szerint legszebb városa eddig látványosan nem volt aktív a turizmusmarketingben, ám a jövőben bővülő rendezvények száma, valamint a várható fejlesztések a turizmusstratégia erősítésére utalnak.

A fesztiválok városa – így is nevezhetnénk Nagykanizsát, emelte ki Dénes Sándor polgármester a csütörtökön, az Utazás kiállításon tartott sajtótájékoztatón.

Ahogyan a polgármester fogalmazott, Sármellék közelsége is arra predesztinálja a város vezetését, hogy nagyobb léptékben gondolkodjon. Egy ferences kolostort hamarosan átalakítanak zarándokturizmus céljára. A közeljövőben egy konferencia-központ is épül, amely a régió nagyobb rendezvényei számára hiánypótló lehet.

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára először általában a turizmus fontosságáról beszélt, majd kiemelte: a régió mintegy 50-60 kisebb-nagyobb településének vezetése már kezdi felmérni, milyen haszonnal járhat a horgász- és a borturizmus, valamint a falusi turizmus az egész vidék számára.

Az események – mint a sör, a bor, a fánk, a dödölle és a répa (!) fesztivál szintén alátámasztják, hogy ebben a városban komolyan veszik a gasztronómiai hagyományok ápolását. Külön kis füzetet bocsátottak ki ebből a célból, melynek címe: Vásárolj Kanizsán! Ebben megtalálhatjuk a kanizsai dödölle, az aludttejes prósza, a lisztes sterc, valamint a tejfölös, babos, csülkös, miklósfai savanyú kerékrépa leves elkészítésének módját. A kerékrépás rétesek különböző variációját a jelenlévők meg is kóstolhatták.

A város és környékének 2016-os, szép kivitelű eseménynaptára a kulturális, sport- és más programok gazdag tárházával szolgál.