Száz legendás Mercedest mutatnak be áprilisban Szegeden

Forrás: MTI

 2024. április 01. 15:19

Magyarországon először áprilisban Szegeden látható majd együtt, egy helyen a legendás autómárka, a Mercedes mintegy száz különböző, ma már klasszikusnak számító példánya az elmúlt 60 év gyártmányaiból válogatva - közölték a szervezők.

A közlemény szerint száz legendás jármű, igazi ritkaságok, szebbnél szebb autócsodák, híres emberek egykori autói szerepelnek a Classic Car Show & Expo unikális kínálatában a szegedi Pick Aréna Akadémiai csarnokában.

Az április 20-án és 21-én látható járművek egyedi történeteket "mesélnek" a látogatóknak, több olyan autót is kiállítanak, melyekből mostanra csupán néhány gyűjtői darab maradt fenn a világban. Bemutatják többi közt a rendszerváltás utáni első köztársasági elnök, Göncz Árpád S-osztályú W140-esét is.

A Classic Car Show & Expo az autócsodákon túl számos programmal is várja az érdeklődőket. Kísérő rendezvényként a Retro Autópiacon a vendégek mustrálhatják a kínálatot, akár üzletet is nyélbe üthetnek, de élő aukción is vásárolhatnak járművet.

mercedes_classic

Az április 20-án és 21-én látható járművek között van olyan, melyből mostanra csupán néhány gyűjtői darab maradt fenn a világban

Fotó: Classic Car Show & Expo/Peter Mosoni Photography/Pappas Auto

Beszélgetés hallgatható majd meg Várkonyi Gábor autópiaci szakértővel, Kárai Péterrel, az elsősorban klasszikus autók restaurálásával foglalkozó Kárai Exclusive tulajdonosával, valamint a BigBlock Tv szakmai csapatával és a SpeedZone autós magazin újságíróival.

A kiállított autók között olyan ritkaságok is szerepelnek, mint például a W186 Adenauer, a W128 Ponton, a W111 cabrio, a W126 sedan, a W198 Gullwing, a W113 Pagoda, a R107 cabrio, a W114 sedan, a W201 sedan, a G professional, a Maybach X223 vagy a W123 Pullman.