Világsztárokkal nézhetünk farkasszemet a Zene Háza új fotókiállításán

Forrás: MTI

 2024. március 14. 12:32

Face To Face címmel megnyílt Bozi Tibor fotókiállítása a Magyar Zene Házában: az intézmény előcsarnokában és föld alatti közönségtereiben a világ rock- és popsztárjainak portréit, többek között Beyoncé, Björk, Snoop Dogg, Nirvana vagy éppen Azahriah fotóját is megtekintheti a közönség.

A májusban nyíló Dívák & Ikonok kiállításhoz kapcsolódó pop-up tárlat egy 41 darabos képválogatáson keresztül a zenei fotózás nemzetközi fenegyerekének, Bozi Tibornak a sokszínű életművét mutatja be – közölték a szervezők.

Mint írták, a kiállítás egy-egy portré erejéig olyan sztárok arcait mutatja meg, mint Lauryn Hill, Aaliyah, Janelle Monáé, Nina Hagen, Alice Cooper, Elliott Smith vagy Péterfy Bori, valamint olyan zenekarok láthatók, mint a Beastie Boys, vagy a maszk nélkül ritkán látható Daft Punk.

Face To Face címmel megnyílt Bozi Tibor fotókiállítása a Zene Házában

Fotó: Magyar Zene Háza / Facebook

 

A közleményben felidézik, hogy a Münchenben élő fotográfus az elmúlt negyven év megkerülhetetlen zenei dokumentátorává és portréfotósává vált, kamerája több ezer zenészt és zenekart rögzített.

Bozi Tiborra jellemző az erős gesztusok megragadása, a sokszor csak néhány percnyi munkaidő alatt elkapott mozdulatok rögzítése. A harsány és színes képek világa mögött mindig a személyiséget keresi.

A Zene Házában ingyenesen elérhető tárlat április 21-ig látható.