Zene mint turisztikai vonzerő

Forrás: turizmus.com

 2019. április 11. 15:31

Zártkörű vetítésen mutatták be április 9-én az „America’s Musical Journey” című filmet a Discover America Hungary jóvoltából.

A dokumentumfilm narrátora Morgan Freeman, a főszerepet pedig Aloe Blacc játssza. Az alkotás az Amerikai Egyesült Államok különleges zenei kultúráját ünnepli, bemutatva a jazz, a blues és a rock ’n’ roll születését, körbejárva az országot New Orleans-tól Detroitig. Az esemény meglepetésvendége Little G. Weevil, azaz Szűcs Gábor volt, aki másfél évtized után költözött haza Magyarországra Amerikából.

A premiervetítést David Kostelancik, a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosi rangú helyettes misszióvezetője nyitotta meg. „A mai film az Amerikát meghatározó kultúrák sokszínűségét ünnepli a zenetörténetén keresztül. A zene Amerika legegyedibb és legfontosabb értéke olyan városokkal az élen, mint New Orleans, Chicago, New York, Nashville, Memphis vagy Miami” – mondta a diplomata.

Nem Orleans-i utcakép

Fotó: pixabay.com

David Kostelancik arról is beszélt, hogy az elmúlt években nőtt az Amerikai Egyesült Államokba utazó magyarok száma. 2018-ban 8 százalékos emelkedés volt tapasztalható az előző évhez képest: csak tavaly nyolcvanezer magyar állampolgár repült a tengerentúli államba. A legnépszerűbb úticélok közé tartozik New York, Pennsylvania, az orlandói Disneyland, Florida és a nyugati partokon San Francisco és Los Angeles is.

Farkas Miklós, a Discover America Hungary Egyesület elnöke arról beszélt, küldetésüknek tekintik, hogy Magyarországon népszerűsítsék az Egyesült Államokat mint utazási célpontot. „Hisszük, hogy a film megtekintése után  sokan motiváltak lesznek, hogy ellátogassanak olyan amerikai helyszínekre, melyek a zenéről ismertek” – mondta a szakember.