Zenei filmfesztivál a bécsi Rathausplatzon

Forrás: turizmus.com

 2020. július 14. 15:45

A hagyományokhoz híven Bécs idén is meginvitálja az érdeklődőket a Rathausplatzon rendezett zeneifilm-fesztiválra. Az esemény ingyenes, a filmek mellett pedig a sokszínű kulináris élvezetekben is elmerülhetnek a látogatók.

A Bécsi Városháza előtti Rathausplatzon immáron harmincadik éve láthatnak kulturális témában készült filmeket az érdeklődők. Filmvászonra vitt klasszikus és könnyűzenei koncertek, opera-, operett- és balettelőadások szórakoztatják a közönséget július 4-től szeptember 6-ig. A belépés ráadásul ingyenes, csupán előzetes helyfoglalás szükséges. A korábbi lelátók helyett a vírus miatt idén a 164 ideiglenesen kialakított, két- vagy négyfős szeparált box egyikében élvezhetik a kultúra barátai a filmeket.

Két- vagy négyfős szeparált boxokból élvezhetjük az előadásokat

Fotó: © Christian Jobst

A naplemente után kezdődő programok között helyet kap például Mozart, Puccini, Beethoven zenéje (a zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából), valamint Bartók-műveket is találunk a műsoron. A hatvanöt napig tartó fesztiválra azoknak is érdemes elsétálni, akik inkább csak beszélgetnének egy finom vacsora vagy egy hűsítő koktél mellett. Hétféle konyha és egy bár várja a vendégeket mindennap 11 és 24 óra között. Sőt az „office lunch” ajánlattal a szervezők azokra is gondoltak, akik ebédidőben látogatnának ki a növényekkel csinosan körberakott, tágas belvárosi térre.

Természetesen a higiéniai szabályokat maxmimálisan betartják: minden konyhánál maszkban dolgoznak a szakácsok, maximum ötszáz fő elhelyezése megoldott, és az éttermi részt gondosan elválasztották a mozitól.

További információ és a teljes programlista ITT érhető el.