Augusztus közepéig hatvan ingyenes koncerttel vár a Zenélő Budapest

Forrás: MTI

 2024. július 04. 18:02

Több szabadtéri helyszínen 60 ingyenes koncerttel várja az érdeklődőket péntektől a tizedik évadát ünneplő Zenélő Budapest programsorozat.

A szervezők közleménye szerint július 5. és augusztus 16. között a Budavári Palotanegyed négy helyszínén, a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti téren, a Műcsarnok oszlopcsarnokában és a Kossuth téren várják a zene rajongóit.

A Várkert Bazár Gloriettjében és a Budai Vár Savoyai teraszán a huszárruhás rézfúvósok reneszánsz és barokk zenei műsora kap helyet.

A Budavári Palotanegyedben a nemrégiben megújult Csikós udvarban és Karakas pasa tornyánál vonós és fúvós kisegyüttesek lépnek fel, valamint a Campanelli harangjáték együttes virtuóz fuvolaszóval kiegészült előadását és Káldi Kiss András operaénekes és a Con Fuoco kvartett magyar romantikus műsorát hallgathatják meg az érdeklődők.

A Műcsarnok oszlopcsarnokánál a Zenélő Budapest péntekenként mutatja be szaxofonkvartett-sorozatát Klasszikusok modern feldolgozásban címmel. Szombatonként afrikai tradicionális zenével, virtuóz kürt kvartettel és jazzfeldolgozásokkal is találkozhat a közönség. Vasárnap délelőttönként pedig a 20. század elejének békebeli korszakát idézi meg a Capriccio vonósnégyes. Mozart, Schubert, Csajkovszkij művei mellett az argentin tangó dallamai is felcsendülnek.

Koncert a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtt tavaly augusztusban

Fotó: Zenélő Budapest / Facebook

A Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti téren péntek esténként többek között fellép Lantos Zoltán hegedűművész indojazz improvizációival, a Götz Saxophone Quartet Blue Rondo című műsorával, valamint Manuel Betancourt mexikói énekes Sebastian Ramirez zongoraművésszel, akikkel a latin- és dél-amerikai zenei világban kalandozhat a közönség.

Szombat délelőttönként gyerek- és családi programok várják az érdeklődőket: Götz Nándor 2019 óta tervez óriás közösségi hangszereket, amelyeket a Zenélj velünk! című interaktív program keretében lehet kipróbálni, majd ezt követően a Campanelli harangjáték együttes mesekoncertje hangzik el. A Tér-Zene koncertsorozat meghívottjaként idén is visszatér a Zenélő Budapest a Kossuth térre, olyan művészek fellépésével, mint Szenthelyi Krisztián bariton, Demeniv Mihály harmonikaművész és Faludi Judit Liszt-díjas csellóművész.

A Zenélő Budapest évadzáró eseményének augusztus 10-én a Millenáris Széllkapu ad helyet: az egész napos műsor minden korosztály számára kínál zenei programot, a hangulatkoncertek mellett számos távol-keleti világzenei újdonság mutatkozik be. Zárásként Micheller Myrtill és Pintér Tibor voice-guitar duója és a Götz Saxophone Quartet ad közös koncertet.

Az idei program a Nemzeti Kulturális Alap, a Hegyvidék Főutcája Egyesület, a Szerencsejáték Zrt. és a Budavári Palotanegyed támogatásával valósul meg.