Zenés budapesti városnézésre hív az Orlai Produkció

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 20. 13:15

Az Orlai Produkciós Iroda szeptember 30-án mutatja be Budapest, Te! című zenés városnézését. Ehhez kapcsolódik a színház online videó sorozata, amely 14 részben mutatja be az előadás alkotóinak fontos, kedves budapesti helyeket.

Az Orlai Produkciós Iroda szeptember 30-án mutatja be Budapest, Te! című előadását, ennek felvezetéseképp készültek a fővárost bemutató videók. A produkció zenés városnézés és vallomás Budapesthez, ezért nem turisztikai fókuszú imázsfilm volt a cél. A videók olyan helyeket mutatnak be, amelyekhez az alkotókat személyes élmények, emlékek fűzik - derül ki a sajtóközleményből.

Zenei anyagát tekintve Zerkovitz Bélától az Akkezdet Phiaiig egy évszázadot ölel fel produkció. A dalok között elhangzó szövegek azonban napjainkból származnak: versek Nádasdy Ádámtól és Erdős Virágtól, a párbeszédek pedig többek között Pereszlényi Erika gyűjtéseiből, Maros András könyveiből, és a 100 szóban Budapest pályamunkáiból származnak.


A rendező, Pelsőczy Réka a Budapest, Te! előadás koncepciójáról így fogalmazott: „Az utcán, villamoson, játszótéren, kávézókban hallott párbeszédeket szerettem volna ütköztetni a régi nagy Budapest-dalokkal, hogy kiderüljön, milyen esendőek vagyunk" – magyarázza, és hozzáteszi, ezekből a talált szövegekből az is kiderül, hol tart ma a nyelv, és micsoda különbség van napi zötykölődéseink kommentálása és a dalszövegek között.

budapestte

Az Orlai Produkciós Iroda szeptember 30-án mutatja be Budapest, Te! című zenés városnézését

Fotó: Orlai Produkciós Iroda

Ennek megfelelően a két-négy perces videók is a kontraszt jegyében készültek, az egyes helyszíneken, szabad téren forgatott interjúkból és előadásrészletekből állnak. Az előadás alkotóit és közreműködőit látjuk civilben, nem színházi közegben, ezáltal személyes közelségbe kerülhetnek velük a nézők. A művészek mikro-történeteire, élményeire, emlékeire pedig az előadás zenés és prózai részletei reflektálnak. A videók az Orlai Produkciós Iroda saját online felületein jelennek meg.