Zoób Kati divatvarázsa a fertődi Esterházy-kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 22. 13:21

A Katti Zoób divatház és márka alapítója, a kortárs magyar divatművészet értékmentő és -teremtő egyénisége, Zoób Kati állítja ki az elmúlt 25 év remekeit a fertődi Esterházy-kastély Narancsházában.

A 25 éves KATTI ZOÓB Divatház gyűjteményes kiállítás, a bemutatott 106 öltözékből álló, káprázatos jubileumi gyűjtemény az eszterházai barokk-rokokó környezettel különleges hangulatú kölcsönhatásban kelti új életre a KATTI ZOÓB márka értelmezésében a divattörténelem meghatározó irányzatait és elemeit.

A légies szépségű alakok, a Zoób Katira jellemző művészi minőség haute couture-je és a kézművesség találkozása műveiként a csipkétől a tafton át, a bőrig, a szalaghímzéstől a gyöngyön és flitteren át, az egyedülállóan finom művű bőrhímzésig, bőrintarziáig, a márka ikonikus rózsalogó-mintájától a míves akantuszlevélig, vagy akár szamármotívumig – számtalan zoóbosan világszínvonalú divatvarázslatot keltenek életre.

Egresitsné Firtl Katalin megnyitja a kiállítást

Fotó: fertődi Esterházy-kastély

Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a kiállítás megnyitóján kiemelte: „Itt és most, a barokk-rokokó miliőben megteremtődött Zoób Kati művészete és Eszterháza harmóniája. A szépség, az emelkedettség, a finomság, az aprólékosság, az elegancia, a stílus talál itt egymásra. A KATTI ZOÓB egyetemes, egyben világszínvonalú magyar divatmárka, magyar teljesítmény – a magyar motívumvilágból is ihletett, megőrizve a kézműves mesterségeket. A látványában és tartalmában is igazán grandiózus kiállítás ezért is tölt el minket büszkeséggel, amikor a magyar államalapítás ünnepére válik megtekinthetővé itt, Eszterházán”.

„Lenyűgöző élmény számomra ez a kiállítás. A munkatársaim ugyanazzal a precizitással, és egyediségre való törekvéssel rendezték be a kiállítóteret, mint ahogy a divatház gyönyörű ruháit készítik. Ez a tökéletesség a fertődi Esterházy-kastély környezetében egyedülálló összképet nyújt – hangsúlyozta Zoób Kati.

A jubileumi gyűjtemény különleges összhatást alkot az eszterházai barokk-rokokó környezettel

Fotó: fertődi Esterházy-kastély

A kiállítás kurátora, Kiss Szilárd elmondta: igazán különleges élmény Zoób Kati kollekcióját történelmi térben kiállítani, mert élettörténet és kiforrott koncepció van minden öltözékben.

A Zoób Kati: „Repertoár – Az ellentétek harmóniája” című kiállítás a fertődi Esterházy-kastély Narancsházában naponta 10 és 17 óra között látogatható az Eszterháza Exkluzív kastélytúra-és külön a barokk színháztörténeti túra és Zoób Kati kiállítás kombinált jegyekkel, továbbá egyénileg is megtekinthető november 19-ig.