A zsiráfok is benéznek a debreceni állatkert új rendezvényhelyszínére

Forrás: turizmus.com

 2022. október 28. 12:34

A Debreceni Állatkert idei attrakciófejlesztése keretében egy új, afrikai tematikájú rendezvényhelyszínnel bővült. A Samburu panorámaterasz gazdag programcsomaggal várja mindazokat az érdeklődőket, akik különleges helyszínt keresnek rendezvényeikhez.

A családok, baráti társaságok, szerelmespárok, valamint üzleti ügyfelek számára egyaránt ajánlott Samburu panorámaterasz a park egyik legszebb pontján, az ország egyetlen recészsiráf-családjának közvetlen szomszédságában helyezkedik el, így vendégei korábban sohasem tapasztalt közelségből csodálhatják meg Emmát, Jabarit és Zaharát a Nagyerdő fái alatt.

A nyitvatartási időben és azon kívül is igénybe vehető, maximum háromórás programcsomag hangulatos zene kísérte gasztronómiai utazást és kulisszák mögötti tematikus szakvezetést kínál – akár angol nyelven is. A program golfkocsi-bérléssel, profi fotózással, illetve a bekészített Instax fényképezőgéppel megörökített kézzel fogható emlékekkel tehető még teljesebbé.

debrecen_samburu

A 12 férőhelyes iglu vendégei korábban sohasem tapasztalt közelségből csodálhatják meg a recés zsiráfokat

Fotó: Zoo Debrecen

Az egész évben ideális klímájú, 12 férőhelyes iglunak köszönhetően a panorámaterasz valóban négy évszakos állatkerti környezetet kínál az ünnepléshez, céges csapatépítéshez, eljegyzéshez vagy egyéb privát eseményhez.Helyszín- és névválasztásával az intézmény szeretné felhívni a figyelmet a több mint másfél évtizede ikonikus lakóinak számító recés zsiráfok szorult természetvédelmi helyzetére, és egyúttal célzott támogatást nyújtani a védelmükre tett nemzetközi törekvéseknek.Az egyik legritkább alfajként a recés zsiráfok ma már csak Afrika észak-keleti csücskén, Szomália, Etiópia és Kenya egyes területein fordulnak elő, egyedszámuk pedig az elmúlt négy évtizedben több mint 50 százalékkal csökkent. Egyik utolsó mentsváruk a páratlan szépségű kenyai Samburu Nemzeti Park, amely a panorámaterasz nevét is inspirálta.

debrecen_samburu

A vendégek a panorámateraszon eltöltött programokkal anyagilag is hozzájárulnak a világ első számú zsiráfvédelmi szervezetének munkájához

Fotó: Zoo Debrecen

A Debreceni Állatkert célja, hogy az élőhelytől távoli fajmegőrzésben betöltött szerepe mellett aktívabban kivegye részét az élőhelyi természetvédelem támogatásából is, ebben pedig fontos mérföldkő a Samburu panorámaterasz, amelynek vendégei az ott eltöltött programmal egyben anyagilag is hozzájárulnak a világ első számú zsiráfvédelmi szervezetének, a Giraffe Conservation Foundationnek a munkájához.