11 adventi tipp a Nagyszombati régióban

Forrás: turizmus.com

 2018. november 28. 14:15

A Nagyszombati régió (Región Trnava) turisztikai hivatala 11 tippet gyűjtött össze az adventi programlehetőségekről.

1. Az adventi vásár megnyitása Nagyszombatban
A karácsonyi ínyencségeket és a híres nagyszombati mézbort kínáló standok november 30-ától várják a látogatókat. Hatalmas karácsonyfa és fából készült Betlehem teszi teljessé a hangulatot. A gasztronómiai ínyencségeket az árusok a szemünk láttára készítik el.

2. Séta a Városi toronyban lámpással
A Városi toronyból felejthetetlen kilátás nyílik az alatta elterülő, fényekben úszó térre. A legendákat, melyek a tornyot övezik, korabeli jelmezbe öltözött kísérő tárja fel a látogatók előtt. Jegyek a Turisztikai Információs Központban kaphatók, illetve lefoglalhatók a www.regiontrnava.sk oldalon.

3. Középkori adventi vásár
A Szent Miklós tér a 2018. december 14–16. közötti hétvégén korabeli öltözékű kézműveseknek, élő állatoknak, a hagyományos karácsonyi puncsnak és a fából készült körhintának is köszönhetően varázslatos hellyé alakul át.

Az adventi vásárnak varázslatos a hangulata

Fotó: turizmus.com

4. Adventi Nagyszombat gyerekekkel
2018. december 5-én a Kis Rómaként is emlegetett városba a Mikulás is ellátogat. A Csodák udvara az idén is Gyermekszínházzal készül.


5. Adventi koncertek
A Szent Jakab-templomban decemberi vasárnapokon 20.00 órai kezdettel Adventi koncertek várják a látogatókat.

6. Koncertek fiataloknak

Csütörtökönként 18 órától, péntekenként 18 és 20 órától, szombat és vasárnaponként pedig 16 és 18 órától kezdődően a fiatal nagyszombati, vagy más szlovákiai együttesek koncertjeit lehet meghallgatni. Az ingyenes koncerteket a Szentháromság téren tartják.

7. Nádvorie
Aki kedveli a modern építészetet, a dizájnt, a jó ételeket és a művészetet, látogasson el a Nádvorie központba.

A családokat is sok program várja

Fotó: [forrás]

8. Korcsolyapálya
A város szívében található Fő utcán már 2018. november 15-én megnyitják a korcsolyapályát.


9. Mesebeli karácsony a kastélyban
2018. december 8-án és 9-én a Szomolányi kastélyban (Smolenice) Mesebeli karácsonnyal várják a Nagyszombati régió látogatóit.


10. Pernikiáda
Szárazpatakon (Suchá nad Parnou) 2018. december 2-án rendezik meg a már hagyománnyá váló Pernikiáda-t. Mézeskalácsok díszítésére, a karácsonyi ikebana, koszorúk és dekorációk készítésére lesz itt mód.


11. Szilveszter Nagyszombatban
A város az idén is két tűzijátékot szervez, 18 órakor a gyerekek, éjfélkor pedig a felnőttek kedvéért.


A nagyszombati szállásajánlatokért a www.regiontrnava.sk weboldalt érdemes felkeresni, a programokra a belépőjegyek a Turisztikai Információs Központ – Nagyszombati Régió irodájában vásárolhatók meg.