142 csapat indul a kéktúrás vetélkedőn

Forrás: turizmus.com

 2019. november 13. 14:17

Lezárult a jelentkezés: több mint ötszáz általános iskolás gyermek vetélkedik majd ebben a tanévben a Magyar Természetjáró Szövetség által koordinált „Indulj el egy úton...” című, az Országos Kéktúrát népszerűsítő vetélkedőn.

A vetélkedő célja a legendás túraútvonal megismertetése, a természet tisztelete és a természetjárás gyermekkori megszerettetése.

A vetélkedőre tíz felvidéki és hét erdélyi csapat is jelentkezett, összességében a legnépszerűbb az 5. és 6. osztályosok között lett a verseny, ebben a korcsoportban indul az egyenként négyfős csapatok majdnem fele – tájékoztatta lapunkat a Magyar Természetjáró Szövetség.

A vetélkedő első három fordulója online zajlik, a napokban kapják meg a feladatokat a versenyző csapatok. Közben terepi próbát is tesznek, majd március végén az online elődöntő következik és 2020. május 15–16-án a vetélkedő témáját is adó bakonyi Kéktúra-szakaszon, Monostorapátiban lesz a játékos, terepi túraversenyt és elméleti vetélkedőt is tartalmazó, személyes részvétellel zajló döntő.

Valahol az Országos Kéktúra útvonalán

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség

A korosztályonkénti nyertes csapatok a Galyatetői Turista Centrum bakancsos szálláshelyén éjszakázhatnak 3 napig, a második helyezettek a seregélyesi Pelikán-Ház Erdei iskolában tehetik ugyanezt, a különdíjasok pedig az Erdélyben zajló Erőss Zsolt teljesítménytúrán vehetnek részt.

A vetélkedő nyomon követhető az induljel.kektura.hu oldalon.