A hattyúk tava és Mireille Mathieu újra Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. március 10. 12:29

Újabb nagyszabású produkciók érkeznek hazánkba a JVS Group Magyarország szervezésében.

Idén újra Budapestre látogat a Moszkvai Balett társulata, hogy előadja az orosz balett egyik gyöngyszemét. A hattyúk tavát két alkalommal, december 2-án és 3-án, az Erkel Színház színpadán láthatja a nagyérdemű – adta hírül a JVS Group Magyarország.

A Moszkvai Balettet Anatoly Emelianov alapította, első előadásukra 2002. augusztus 12-én került sor. Állandó vendégei az orosz, francia, svájci, lengyel, spanyol, olasz, osztrák, ír és német színpadoknak, de fellépnek Izraelben, a Kanári-szigeteken, Kínában, Koreában, Japánban, Máltán és Srí Lankán is, továbbá olyan afrikai országokban is turnéztak már, mint például Tanzánia, Zambia és Kenya. A balett-társulat évente legalább 50 előadást tart a klasszikus és kortárs repertoárból.

„Je t’aime” címet viselő európai turnéjával egy év múlva Budapestre látogat Mireille Mathieu, a sanzon koronázatlan királynője is. A karizmatikus francia chansonniere 2020. március 10-én a Papp László Sportarénában, a Cseh Nemzeti Filharmonikusokkal kiegészülve, meglepetésvendégekkel együtt ad koncertet.

Mireille Mathieu 1970-ben kezdte zenei pályafutását, azóta több mint 1200 dalt rögzített, több mint 40 albumot adott ki, és a világ minden táján fellépett. Méltán nevezik Edith Piaf utódjának. Olyan szupersztárokkal dolgozott már együtt, mint Charles Aznavour, Julio Iglesias, Frank Sinatra, Tom Jones és Paul Anka. Az énekesnő ősszel vette fel új albumát, amelynek dalai a jövő évi koncerten is elhangoznak majd.