A tűz után helyreállt a rend Pag szigetén

Forrás: turizmus.com

 2019. július 16. 15:08

Több ezer bulizó fiatalt kellett a horvát hatóságoknak kimenekíteniük hétfő éjszaka a dalmáciai Pag szigetéről, ahol tűz ütött ki egy felkapott szórakozóhely melletti fenyőerdőben. Senki nem sérült meg az incidensben.

A Jutarnji List című horvát napilap értesülése szerint a népszerű Zrce strandon található szórakozóhely nem égett le, a tűzoltóknak sikerült időben megfékezniük a tüzet. A tűzoltók elmondták, hogy az erős szél megnehezítette az oltást, de reggelre sikerült megállítani a tűz terjedését. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta az erdőtüzet – írja az MTI.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség szerkesztőségünket úgy tájékoztatta, hogy nincs ok az aggodalomra. A tűzesetnek nincs sérültje.

A Novalja melletti Zrcse Festival Beach Pag híres/hírhedt bulihelyszíne

Fotó: jjddj.com

Bár a bulvársajtó a helyzetet túlzottan drámainak ítélte meg, a lángokat addigra már rég eloltották, mire a hatásvadász hírek (jelen időben) felkerültek az internetre.

Novalja polgármestere, Ante Dabo a tűz reggeli eloltása után úgy nyilatkozott, hogy teljes mértékben sikerült megfékezni/azaz eloltani a lángokat, sérültek nincsenek és nem áll fenn további veszélyhelyzet.

A Zrcse egy híres/hírhedt bulihelyszín, és jelenleg csak találgatások vannak arra nézve, hogy mi okozhatta a tüzet – foglalta össze a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

Kapcsolódó cikkek