Campus Fesztivál, Kultúr-Fröccs és esti állatkeri séták Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2021. július 19. 12:52

Fokozódik a nyári pezsgés Debrecenben: folytatódnak az ingyenes szabadtéri miniprogramok a belvárosban, azaz visszatér a Kultúr-Fröccs programsorozat, pár nap múlva startol a nyár első nagy fesztiválja, a Campus Fesztivál is!

Campus Fesztivál - július 21-25.

Több hónap várakozás után, végre a hazai könnyűzenei élet legismertebb és legjobb képviselői érkeznek Debrecenbe. Az idei lesz a 13. Campus, országosan a legelső nagy hazai könnyűzenei fesztivál.

„Abszolút optimisták vagyunk és a jegyeladás is megerősít minket abban, hogy az emberek, a vendégeink igenis akarnak jönni a Campusra. Mindenki örül, hogy végre lehet emberekkel találkozni, koccintani és együtt énekelni a koncerteken. Megint úgy tudjuk jól érezni magunkat, mint régen.” – hangsúlyozta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató, majd hozzátette „Igazi ünnep lesz a júliusi Campus: egyszerre fogjuk ünnepelni a szabadságunkat, a nyarat és zenét, illetve azt, hogy újra találkozhatunk egymással.”

Campus Fesztivál

Fotó: VisitDebrecen

Zene éjt nappallá téve

A Campus Fesztivál zenei programja idén négy teljes értékű napon és 14 programhelyszínen vár mindenkit, aki az elmúlt évben hiányolta, hogy együtt énekelhesse kedvenc dalait barátaival és szeretett előadóival. Bízunk benne, hogy felemelő érzés lesz a mintegy 200 előadóval együtt újraélni azokat az élményeket, amelyek úgy hiányoztak az életünkből a pandémia alatt. A Campussal nehéz felvenni a versenyt, ha zenei sokszínűségről van szó.

Bővebb információkért kattintson IDE.

Pusztán Ünnep! - augusztus 20-22.

Három nap, három rendezvény a pásztorok földjén! A rendezvénysorozat a 25. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozót és a Mátai Ménesben megrendezett lovasversenyeket foglalja magában, de emellett a Hortobágyi Hídivásár is ekkor kerül megredezésre.

Augusztus 21-én, 25. alkalommal gyűlnek össze az ország számos pontjáról érkező gulyások a hortobágyi Pusztai Állatparkban, hogy a pénteki nap selejtezői után szombaton a legjobbak a nagyközönség előtt is számot adjanak mesterségbeli tudásukról. A főbb versenyszámok, melyek mindennapi munkájuk során előforduló feladatokból tevődnek össze a következők: marhakifogás, vízhúzás, pányvadobás, a gulyásbot és a karikás ostor használata. Ez utóbbinak különleges aktualitást ad az, hogy a karikás ostor, mint a magyar népművészet kiemelkedő értéke a közelmúltban bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe. A kétnapos Gulyásverseny elmaradhatatlan záróakkordja minden évben a közreműködők és a közönség közös csergetése, mellyel idén a Hungarikummá vált karikás ostort ünnepeljük.

Bővebb információkért kattintson IDE.

Gulyások a hortobágyi Pusztai Éllatparkban

Fotó: VisitDebrecen

Esti séta az Állatkertben

A hagyományokhoz híven idén is különleges nyáresti élményeket tartogat az érdeklődők számára a Debreceni Állatkert, hiszen augusztus 20-ával bezárólag minden pénteken, 20:00 és 23:00 között újra megrendezik a nagysikerű Esti sétákat.

A nyáreste varázsában megtartott programon a látogatók egyedülálló szakvezetésen nyerhetnek bepillantást a kert ezernyi titkába és leshetnek be a kulisszák mögé, ahol feltárul az állatok addig ismeretlen, esti élete. Állatgondozók segítségével akció közben ismerkedhetnek meg a legkülönlegesebb lakókkal: megtudhatják például, hogyan mosnak fogat a vízilovak, végigkövethetik a nagyragadozók éjszakai portyáját, és felfedezhetik a Pálmaház megannyi különlegességét. Testközelből találkozhatnak továbbá az Állatkert bébisztárjaival, köztük a pingvinóvoda idei növendékével, Manfréddal és a hamarosan első születésnapját ünneplő zsiráflánnyal, Zaharával.

Bővebb információkért kattintson IDE.

Esti Séta a Debreceni Állatkertben

Fotó: VisitDebrecen

Folytatódik a Kultúr-Fröccs programsorozat

A Kultúr-Fröccs programsorozat május végén azzal a céllal indult el, hogy a pandémia után felélénküljön a belváros, vidámsággal megtöltve a tereket, a város lakossága közösen osztozhasson az újranyitás örömében.

A programsorozatba belvárosi vendéglátóhelyek kapcsolódtak be, hogy közösen megvalósítható rendezvényekkel szélesítsék a palettát. A programnaptár a pénteki és szombati napok mellett a csütörtöki nappal gyarapszik, illetve immár főleg a teraszok környezetében biztosítanak fellépési lehetőséget a szervezők. A hónap végén az új helyszínek mellett vizuális frissességgel is találkozhatnak az érdeklődők.

Az eddig becsatlakozó alkotók, közösségek is részt vesznek a folytatásban augusztus 12-ig, a karneváli hétig terjedő időszakban 18.00-22.00 óráig tartó idősávban, ügyelve arra, hogy a zenei produkciók megszólalása ne zavarja a lakosságot.

Bővebb információkért kattintson IDE.

TIPP: Fedzed fel Debrecent!: A Borsos-villa

A vénkerti lakótelep közepén álló Borsos-villa igazi építészeti gyöngyszem Debrecenben. Borsos József, Debrecen egykori főépítésze saját és családja számára tervezte az épületet, melynek udvarát egykoron medence és gyönyörű rózsakert díszítette. A több mint 100 éves épület ma közösségi házként működik, ahova nemcsak a programokért érdemes ellátogatni.

A villa történetéről bővebben ITT olvashat.

A vénkerti lakótelep közepén álló Borsos-villa igazi építészeti gyöngyszem

Fotó: VisitDebrecen