Digitális programokkal készül a Föld Napjára az Agóra

Forrás: turizmus.com

 2021. április 20. 14:28

Idén is az élővilág változatosságának megőrzése a központi témája a Föld napjának, április 22-én. Az Agóra Tudományos Élményközpont idén is digitális programokkal csatlakozik a mozgalomhoz, április 21-től 25-ig A mi bolygónk – A Föld hete az Agórával címmel.

A WWF Élő bolygó jelentése évről évre arra figyelmeztet, hogy az emberi beavatkozás a természet évezredes egyensúlyába, illetve az emberiség túlterjeszkedése és túlfogyasztása veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. Jelenleg mintegy egymillió fajt fenyeget a kihalás veszélye, erre is felhívja a figyelmet az április 22-én megrendezésre kerülő Föld napja kezdeményezés.

Az Agóra Tudományos Élményközpont a hét második felében digitális  programokkal várja az érdeklődőket. A központ Facebook oldalán és honlapján a témához kapcsolódó, izgalmas videókkal, cikkekkel és játékokkal jelentkeznek majd.

A biológiai sokféleség csökkenésének okai mellett szó lesz arról, miért olyan különleges a Föld a Naprendszer bolygói között, hogyan hasznosítja az Agóra a megújuló energiák adta lehetőségeket, és pontosítják azt is, mi - és hogyan - kerülhet a szelektív hulladékgyűjtőbe.

agora

A kísérletezés sem marad el: szombaton a Kreatív tudomány sorozatban ledobják a virágmagbombát, a Vasárnapi tudományból pedig megtudhatják az érdeklődők, hogyan lehet házilag víztornádót készíteni

Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont

A Föld napja központi témájának mentén az élményközpont bemutatja a hazánkban védelem alatt álló veszélyeztetett fajokat, az Agóra-tó körül élő állatokat és kiderül az is, alszik-e téli álmot a földigiliszta.

A kísérletezés sem marad el: szombaton a Kreatív tudomány sorozatban ledobják a virágmagbombát, a Vasárnapi tudományból pedig megtudhatják az érdeklődők, hogyan lehet házilag víztornádót készíteni. A teljes program az Agóra honlapján tekinthető meg.