FEB1 Backstage: itt nézheti meg, ha lemaradt róla

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2021. február 01. 21:10

Február 1-jén este a FEB1 Backstage-ben felidéztük az elmúlt 28 év turisztikai évadnyitóinak történetét. Az online eseményen voltak videóüzenetek, élő beszélgetések, közönségszavazás, díjátadó és stand-up műsor is.

Amint arról korábban már beszámoltunk, idén a koronavírus-járvány miatt, 1993 óta először, nem tudtuk megrendezni február 1-jén a Turizmus Évadnyitó Gálát. Helyette hétfő este egy virtuális találkozásra hívtunk minden kedves szakmabelit, amelyet FEB1 BACKSTAGE-nek neveztünk el.

Az esemény résztvevői számára Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója videóüzenetet küldött.

Guller Zoltán

Guller Zoltán videóüzenetet küldött a szakma számára

Fotó: MTÜ

Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője Gundel Takács Gábor műsorvezetővel felidézte az eddigi 28 turisztikai évadnyitó gála történetét.

Gál Pál Zoltán és Gundel Takács Gábor

Fotó: Grósz Balázs

Az este során videóüzenetben mondták el a Turizmus Kft. munkatársai, ők hogyan veszik ki részüket az évadnyitók szervezésével kapcsolatos feladatokból. Tizenöt szakmabeli pedig arról beszélt – szintén videóüzenetben – mit jelent számára a „FEB1".

A témáról a helyszínen élőben a szakma 3 képviselője, Molnár Judit (OTP Travel), Baldauf Csaba (Kolping Hotel) és Kovács László (La Fiesta Party Service) is megosztotta emlékeit.

Kovács László, Molnár Judit, Baldauf Csaba és Gundel Takács Gábor (balról jobbra)

Fotó: Grósz Balázs

Ezúttal sem hiányozhatott az élő gálákon is mindig sikert arató közönségszavazás, amelyen a műsorba bekapcsolódott szakmabeliek ezúttal 7 kérdésre adhatták le voksaikat. Az eredményeket Erdei Bálint (Cityrama) kommentálta.

Erdei Bálint és Gundel Takács Gábor

Fotó: Grósz Balázs

A műsorban felidézték a turizmus szakma meghatározó szereplőit bemutató és évről évre a február 1-jei évadnyitóra megjelenő TOP50 kiadvány történetét is, amelyet idén – tekintettel az ágazat tavalyi leállására – nem ad ki a Turizmus Kft., de jövőre, reményeink szerint, ismét megjelenhet majd a nagy sikerű kiadvány.

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke a második CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny tapasztalatairól mesélt, és bemutatásra kerültek az idei díjazottakról készült kisfilmek.

Princzinger Péter

Princzinger Péter

Fotó: Grósz Balázs

A Vodafone Magyarország visszatérő támogató partnere a turizmus gáláknak, nem véletlen, hiszen számos hatékony digitális megoldást kínálnak a turisztikai szektor szereplői számára – ezekről beszélt Dobó Mátyás, a cég vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese videóüzenetében.

Dobó Mátyás

Fotó: turizmus.com

A másfél órás műsort Litkai Gergely stand-up műsora zárta, aki a koronavírus-járványhoz való viszonyunkat a gyász szakaszaira vetítve mesélte el, a humorista "szemüvegén" át.

Litkai Gergely

Fotó: Grósz Balázs

A házigazda és a műsorvezető abban a reményben búcsúzott el, hogy 2022. február 1-jén ismét élőben találkozhat a szakma a 30. Turizmus Évadnyitó Gálán.

A FEB1 Backstage teljes műsorát, melyet a Smarteq stúdiójából közvetítettünk, a turizmus.com YouTube-csatornáján nézheti meg újra ide kattintva >>>

A rendezvény közreműködő és támogató partnerei