A Földrajz Éjszakája Budapesten: előadások a zarándoklatról

Forrás: turizmus.com

 2021. április 07. 10:01

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom pénteken negyedik alkalommal csatlakozik a „Földrajz éjszakája” elnevezésű nemzetközi eseményhez, amelynek fókuszában idén a zarándoklat áll.

A templom célja, hogy részvételével a lehető legtöbb csatornán keresztül bemutassa hitéleti, kulturális és látogatóforgalmi szerepét mind a belföldi, mind a nemzetközi érdeklődők számára – tájékoztatták lapunkat.

A koronavírus-járvány már 2020-ban is korlátozta a Budapesti Főplébánia-templom lehetőségeit, hogy élőben tartsa meg a Földrajz éjszakájához kapcsolódó programjait. Tavaly egy online templomi tárlatvezető sétát, valamint – együttműködve Magyarország minszki nagykövetségével – egy országismertető programot tartottak a templom Facebook-oldalán keresztül.

foplebania_templom

Az idei év programjainak tematikája a zarándoklat lesz

Fotó: Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom

A továbbra is érvényes járványügyi korlátozások miatt, 2021-ben is online eseményekre hívják az érdeklődőket. A templomot és az idei év tematikáját, a zarándoklatot olyan előadásokkal mutatják majd be, amelyek vezérfonala kapcsolódik a geográfiához és a hitélethez is.

Tervezett programok április 9-én (péntek):

  • 19:15 – A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, a zarándokok új budapesti célpontja
  • 20:00 – Zarándokélmények a Mária Út magyarországi szakaszán
  • 22:00 – Cebu városa, Délkelet-Ázsia legnagyobb keresztény zarándokhelye

 

Az előadások időtartama körülbelül 45 perc lesz és a Belvárosi Főplébánia-templom Facebook-oldalán követhetik az érdeklődők.