Fügenap a Füvészkertben

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 30. 17:22

Idén immár 6. alkalommal rendezték meg az ELTE Füvészkertjében a Fügenapot, a Horvát Köztársaság magyarországi Nagykövetsége és a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviselete közös szervezésében.

Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete köszöntőjében elmondta, hogy a füge gyümölcs hagyománya, meghonosodása mind Magyarországon, mind pedig Horvátországban évezredekre vezethető vissza, mely egyben a két ország közötti barátságot is szimbolizálja. Az erős kötelék odáig vezetett, hogy mára már saját Fügekertje is van a budapesti Füvészkertnek, ahol a világszerte előforduló közel 600 fügefajta közül a Horvátországban fellelhető 30 fajta mindegyike megtalálható.

Füge nap a Füvészkertben

Fotó: turizmus.com

Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének vezetője köszönetet mondott mindazoknak, akik idén is ellátogattak a horvát Adria partjaira, esetleg a rejtett kincseit fedezték fel az országnak. Prezentációjában kitért a fügetermesztés érdekességeire, majd a gyümölcs megannyi jótékony tulajdonságát is megosztotta a résztvevőkkel.

Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének vezetője a füge jótékony hatásairól is mesélt

Fotó: turizmus.com

A két legnagyobb horvátországi fügefesztivált augusztus végén, illetve szeptember elején rendezik meg Zadarban és Krk szigetén. Mindkettőre várják jövőre az érdeklődőket.

Fügekocka

Fotó: turizmus.com