Zöld ötletek a második CheckINN-en – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. február 24. 12:20

Január közepén zárult a második CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny, amelyet 2020 szeptemberében hirdetett meg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány. A CheckINN Magyarország első olyan innovációs versenye, amely kifejezetten a turisztikai ötletekre fókuszál.

Ilyés Noémi

Fotó: MTSZA

A 2019. évi pilot projekt után a szervezők a korábbi tapasztalatok figyelembevételével igazítottak a verseny szabályzatán annak érdekében, hogy az még inkább elnyerje a hallgatók tetszését, és minél többen indulhassanak a versenyen. Ezáltal idén már nemcsak turizmus szakos hallgatók jelentkezhettek, hanem másfajta tanulmányokat folytató diákoknak is lehetőséget kínáltak a részvételre. Így a második CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyre több "multikulti" csapat is nevezett 2020-ban – mesélte Ilyés Noémi, a CheckINN projektmenedzsere a Trend FM Turizmus.com Magazin műsorában.

A fél éven át tartó megmérettetésre több mint 70 csapat adta be a jelentkezését – ez 210 hallgató jelent. Az ország minden részéről, összesen 12 egyetemről jelentkeztek csapatok.

A projektmenedzser a pályamunkák kapcsán örvendetesnek nevezte, hogy sok volt a "zöld ötlet", a legtöbb csapatnál valamilyen formában felbukkant a fenntarthatóság, a környezet védelmének eszméje. A nyertes projektekről külön is beszélt a műsorban.

A teljes interjút itt hallgathatja meg: