Indul a Debreceni Bor- és Jazznapok

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 04. 10:38

Augusztus 5. és 8. között a magyar bor és jazz kapja a főszerepet a Békás-tó partján, ahol igazi gasztrojazz jamboree vár a látogatóra.

A Debreceni Bor- és Jazznapok Magyarország 3. legnagyobb boros rendezvénye és a résztvevő művészek számát tekintve pedig a legnagyobb jazzfesztiválja.

Maloschik Róbert, a jazzma.hu főszerkesztője elmondta, hogy Magyarország legrégebbi, folyamatosan működő hazai jazzfesztiváljának koncertjei a Békás-tó környékén, négy különböző színpadon lesznek. A négy jazzszínpadon 61 koncert, összesen 286 magyar jazz zenész szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

A magyar bor és jazz kapja a főszerepet a Békás-tó partján

Fotó: visitdebrecen.com

Ezt azt jelenti, hogy soha ennyi jazz muzsikus nem játszott még egy fesztiválon, mint a Debreceni Bor- és Jazznapokon – hangsúlyozta Puskás István, Debrecen alpolgármestere. A városvezető azt is bejelentette, hogy ennek apropóján szeretnének bekerülni a Magyar Rekordok adatbázisába, ezért a kísérletet a Magyar Rekord Egyesület fogja hitelesíteni. A magyar jazz legjobb előadóművészei és a kitűnő magyar borok garantálják azt, hogy a Bor- és Jazznapokat évről-évre a debreceni kulturális élet egyik legfontosabb eseményeként tartják számon.

Teremi Nóra, a Debreceni Bor- és Jazznapok jazzprogramokért felelős munkatársa kiemelte, hogy a rendezvény nemcsak a fellépők számában növekedett, hanem a színpadok számát tekintve is. A Stég, a Jazzma és a Játszótér színpad mellett a Duó színpadon is várják az igényes zene rajongóit. Egy zenei főhajtás keretében az egyik koncert a debreceni jazz egyik központi figurájáról, Zakar Zoltánról fog szólni. A Kollmann Gábor vezette Budapest Jazz Orchestra augusztus 7-én, szombat este 22.45-től az ő emlékére fog zenélni a Stég színpadon.

Számos színpaddal bővült a fesztivál

Fotó: visitdebrecen.com

Tóth András, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. kulturális menedzsere rámutatott, hogy az érdeklődők négy napon keresztül több mint félszáz magyar pincészet mintegy négyszáz borát kóstolhatják meg.

Több mint négyszáz bort kóstolhatnak meg a rendezvényre látogatók

Fotó: visitdebrecen.com

A Debreceni Bor- és Jazznapok részletes programja: http://boresjazz.hu/