Itt nézheti meg a 6. Turizmus Cafét, ha lemaradt róla

Forrás: turizmus.com

 2021. május 27. 17:59

Május 27-én hatodik adásához érkezett talkshow-sorozatunk, amelyben személyes, könnyed beszélgetésre invitáljuk a szakma szereplőit. Ezúttal egy közismert apa-fia páros volt a vendégünk, mindketten a hazai szállodaiparban tették le névjegyüket.

Az apa, Kovács István 1982-től 2006 végéig az Atrium Hyatt Hotel (később Sofitel) igazgatói posztját töltötte be, a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének volt elnöke, majd hosszú ideig főtitkára, jelenleg pedig elnöki tanácsadóként segíti a szakmai szövetség munkáját.

Kovács István és Kovács Balázs Érczfalvi András beszélgetőpartnere

Fotó: Grósz Balázs

A fiú, Kovács Balázs egész pályafutása a Danubius Hotelshez kötődik, és édesapjához hasonlóan szintén nagyon fiatalon, 45 évesen kapott komoly megbízást, amikor a nemzetközi szállodavállalat vezérigazgatójává nevezték ki.

Érczfalvi András műsorvezető a családi indíttatáson túl arra is rákérdezett, tervezi-e további szállodák eladását a Danubius?

Vrirág Zsolt (középen) és Glázer Tamás többek közt a felújított tatai Esterházy-kastélyról beszélt

Fotó: Grósz Balázs

A hónap hírét Virág Zsolt miniszteri biztos és Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője szállította a frissen felújított tatai Esterházy-kastély nyitásáról. A két szakember a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram további fejlesztéseiről is beszámolt.

Apaczeller Krisztina a IntercityHotel nyitásának kihívásait mesélte el

Fotó: Grósz Balázs

A Smarteq stúdiójából közvetített Turizmus Café vendége volt még Apaczeller Krisztina, a május elején megnyílt IntercityHotel Budapest értékesítési és marketingigazgatója, aki élő képekben mutatta be a vadonatúj szállodát. A szakember mesélt a nyitással kapcsolatos számos kihívásról és a közeljövő terveiről is.

Ha lemaradt a műsorról, itt megtekintheti: