Izgalmas programok a Turizmus Világnapján

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 27. 14:56

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) vezetésével minden évben szeptember 27-én rendezik meg a Turizmus Világnapját. Idén Új-Delhi volt a házigazda.

Ennek a napnak az a célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmus társadalmi, kulturális, politikai és gazdasági értékének fontosságára valamint az ágazat hozzájárulására a fenntartható fejlődés céljainak eléréséhez. Nem utolsó sorban pedig alkalmat adjon arra, hogy a szakmában dolgozók is a figyelem középpontjába kerüljenek.

Az UNWTO minden évben más-más témát állít a Turizmus világnapja középpontjába.  Az idei téma nagyon fontos: Turizmus és munkahelyek – egy jobb jövő mindenki számára.

Új-Delhi a házigazda

Fotó: wtd.unwto.org

- A turizmus segíthet egy szebb jövő kialakításában. A turizmus az egész világon a vezető foglalkoztatási ág, sok millió munkahelyet teremt, ezzel támogatva az egyes országok gazdaságát. Ezenkívül az egyenlőség katalizátora is. Sok helyen lehetőséget ad a nőknek, a fiataloknak és a vidéken élőknek arra, hogy segítsen a családjuk támogatásában. A turizmus valódi potenciája, mind munkahelyteremtőként, mind az egyenlőség és a fenntartható fejlődés mozgatórugójaként csak nemrég realizálódott a köztudatban –mondta Zurab Pololikashvili, az UNWTO főtitkára.

Idén India volt a házigazda, de a világ számos pontján programokkal ünnepeltek 27-én. Norvégiában az University of South-Eastern Norway Vr (Virtual Reality) szemüvegekkel várta az oda látogatókat, hogy megmászhassák a Mount Everestet, míg Írországban tradicionális ír zenei foglalkozások várták az embereket szerte Cork városában, de Budapesten is sok program közül lehetett válogatni.