Kína budapesti programsorozattal ünnepel

Forrás: turizmus.com

 2019. május 17. 15:12

Az első Kínai Turisztikai és Kulturális Hét szervezői gazdag programkínálattal várják a látogatókat a budapesti Erzsébet téren június 7–9. között.

A Kínai Kulturális és Turisztikai Minisztérium budapesti irodája idén júniusban először rendezi meg Budapesten a Kínai Turisztikai és Kulturális Hét elnevezésű programsorozatot a magyar és a kínai kormány közös támogatásával.

A rendezvény középpontjában a Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója áll. A háromnapos ünnepi program a „Csodálatos Kína” mottó jegyében a turizmus, a kalligráfia, a festészet, a zene, a tánc, a harcművészet, a légi közlekedés és egyéb területek közvetítésével igyekszik közelebb hozni a kínai történelmet és kultúrát a magyar közönséghez.

Június 7-én indul a China Eastern Budapest-Sanghaj közvetlen légi járata

Fotó: Skytrax

Június 7-én délután, a rendezvény nyitóünnepségén kerül sor a China Eastern Légitársaság Budapest–Sanghaj közvetlen légi járatának ünnepélyes megnyitójára is. A hagyományteremtő szándékkal útnak indított Kínai Turisztikai és Kulturális Hét színes programkínálatának részeként a kínai gasztronómiába is belekóstolhatnak a vendégek, a gyerekek pedig találkozhatnak Kína szimbolikus állatfigurájával, a pandával.

A megelőző napokban, június 3–5. között Kína egyik legizgalmasabb tartománya, Shandong mutatkozik be a Konfuciusz szülőföldje – Shandong Kulturális Vásár 2019 rendezvényen Budapesten, amelyre itt lehet ingyenesen regisztrálni.