Májusra halasztják a Bartók Tavaszt

Forrás: turizmus.com

 2021. április 02. 09:39

Pénteken kezdődött volna a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, de a koronavírus-járvány miatt május közepére halasztják a programokat – jelentették be a művészeti fesztivál honlapján és Facebook-oldalán csütörtökön.

Az eredeti, áprilisi időpont helyett az aktuális járványhelyzet miatt, a bemutatókon, közvetítéseken dolgozó művészek, társulatok és munkatársak biztonságát szem előtt tartva a programokat május 7. és 24. között rendezik majd meg – írták.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek idén debütál, és első alkalommal nagyszabású streamelt, ingyenes programfolyamként valósul meg. Online platformokon, világpremierekkel, Európa neves hangversenytermeiből közvetített koncertekkel várják majd az érdeklődőket.

A közvetítések adta lehetőségekkel élve a Bartók Tavasz online felületein keresztül nem csupán a hazai bemutatókat követheti bárki a világ bármely pontján, de a nézők bepillanthatnak majd a világ egy-egy legendás hangversenytermébe is.

bartoktavasz

Az aktuális járványhelyzet miatt a programokat május 7. és 24. között rendezik majd meg

Fotó: Bartók Tavasz

Az eseménysorozat nemzetközi együttesei és sztárkarmesterei a járványhelyzet miatt ugyanis saját városukból adnak online követhető koncertet a közönségnek. Az új művészeti fesztivál célkitűzéseiről korábban ebben a cikkünkben írtunk.

A rendezvénysorozat honlapján jelenleg elérhető információk szerint májusban az érdeklődők többek között meghallgathatják majd Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra koncertjét a Royal Albert Hallból, René Jacobs és a Kammerorchester Basel Svájcból jelentkezik be, Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala pedig Olaszországba repíti a közönséget egy este erejéig. A hazai fellépők között ott van a Kelemen Kvartett, a Pécsi Balett, Lajkó Félix a Győri Balett társulatával és Charlie is.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy az aktuális járványhelyzet az online programot is érintheti, ezért kérik, hogy az érdeklődők kísérjék figyelemmel  a fesztivál honlapját és közösségi média oldalait.