MICE Business Day élménytérrel és hibrid megoldásokkal

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 28. 17:42

A MICE Business Day Magyarország egyetlen üzleti turisztikai fóruma: egy nap, ami csak a MICE-ról, a kapcsolatok ápolásáról és a jövő üzleteiről szól. A tavalyi online rendezvény után ismét személyesen találkozhatnak a hazai és nemzetközi kiállítók és buyerek a Hungexpo új Kongresszusi Központjában.

Szerkesztőségünknek Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR és rendezvényigazgatója mesélt a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő MICE Business Day szervezéséről és lebonyolításáról, illetve arról, hogy milyen újdonságokkal várják idén a látogatókat.

A tavalyi évben teljes mértékben a virtuális térben zajlott Magyarország egyetlen üzleti turisztikai fóruma. Idén hogyan tervezik?

A személyes találkozásokra soha nem volt akkora igény, mint most. Mi november 9-én élő MICE Business Day-re készülünk. De hogy minden eshetőségre felkészüljünk, ezúttal hibrid megvalósítást tervezünk, vagyis lehetőséget biztosítunk az online bekapcsolódásra is. A MICE Business Day sikere közös érdek, ezért kiemelt jelentősége van a szakmai összefogásnak. A hasonló jellegű külföldi trade show-k is a helyszínt adó város, a kongresszusi iroda és a szervezők szoros együttműködésével valósulnak meg. A mi esetünkben stratégiai partnerként áll mellettünk tulajdonosunk, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és szakmai partnerünk, a Magyar Kongresszusi Iroda.

Milyen intézkedéseket tesznek az élő rendezvény egészségügyi biztonsága érdekében?

A MICE Business Day „butik jellegéből” adódóan nem tömegrendezvény: maximum 400 vendég vesz részt az egyetlen napra szervezett programokon, ez önmagában biztonságosabbá teszi, illetve megkönnyíti az aktuális egészségügyi előírások betartását. Az eseményre kizárólag oltási igazolvány felmutatásával léphetnek be a vendégek. Ezen felül a kiállítói tér kialakításánál érvényesítjük az aktuális távolságtartási szabályokat és ha indokolt lesz, a maszk használatot is kötelezővé tesszük.

mbd

Idén a Hungexpo új Kongresszusi Központja ad majd otthont az eseménynek, a tárgyalótér mellett pedig kialakításra kerül egy új élménytér is

Fotó: Turizmus Kft.

Mik lesznek az idei év újdonságai?

A MICE Business Day sajátossága, hogy évről-évre más helyszínen kerül megrendezésre. Idén a Hungexpo új Kongresszusi Központja ad majd otthont az eseménynek, ami méltó helyszíne lesz egy ilyen színvonalú nemzetközi, szakmai rendezvénynek, és önmagában is komoly vonzerőt jelent a szakmai látogatók és vásárlók számára. Idén újításokat vezettünk be a rendezvény felépítésében is. A workshop központi részét képező tárgyalóteret egy ún. élménytérrel vesszük majd körül. Itt kapnak megjelenési lehetőséget azok a szolgáltatók – jellemzően a rendezvénytechnikai, IT-cégek, F&B-partnerek, valamint desztinációk –, akik a hagyományos tárgyalóasztalnál látványosabb formában, önálló standdal kívánnak bemutatkozni. Újdonság továbbá, hogy – a megfelelő kiállítói csomagot megvásárolva – az élménytérre vonatkozóan is lehet majd előre tárgyalási időpontokat foglalni. Természetesen önmagában a hibrid forma is innováció. Azok a külföldi szakmai vásárlók, akik valamilyen korlátozás miatt nem tudnak részt venni személyesen az eseményen, online is be tudnak kapcsolódni a tárgyalásokba. Ehhez ugyanazt a már jól bevált virtuális platformot használjuk majd, mint a tavalyi évben.

Milyen vendégekre számítanak?

A MICE Business Day elsősorban a régió rendezvénye, így továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél nagyobb számban hívjunk hosted buyereket a környező, kiemelten a V4-országokból és a fő európai küldőpiacainkról. De természetesen távolabbi országokból is számítunk résztvevőkre. Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy a MICE Business Day – azontúl, hogy nemzetközi üzleti turisztikai fórum – egyúttal a magyar üzleti turisztikai szektor legnagyobb networking eseménye. Olyan alkalom, amikor a hazai MICE-piac szereplői találkozhatnak egymással és a konkrét tárgyalásokon túl, kötetlen formában is megbeszélhetik a szakma aktuális kérdéseit. Éppen ezért a MICE Business Dayre mindenkit szeretettel várunk, aki ma Magyarországon az üzleti turizmusban tevékenykedik.

A MICE Business Day regisztrációs felülete már megnyitott, itt az érdeklődők bővebb információt is találnak a rendezvényről.