Nyitnak a turisztikai létesítmények a somogyi erdőben

Forrás: turizmus.com

 2021. május 04. 11:32

Hétvégétől újra látogathatók a SEFAG Zrt. turisztikai létesítményei, a szálláshelyek és látogató központok is, a hatályos vírus-szabályok betartása és betartatása mellett.

Visszaköltözik az élet a SEFAG Zrt. turisztikai létesítményeibe a somogyi erdőben. Újra várja látogatóit például a Kaposvárhoz közeli Zselici Csillagpark, a kaposvári székhelyű Erdők Háza Látogatóközpont, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola, valamint nyitnak szálláshelyeik – a vadászházak, a Gyertyánosi Turistaház, illetve a Hotel Kardosfa*** is – közölte lapunkkal az üzemeltető SEFAG. Zrt.

Hétvégétől újra látogatható a Zselici Csillagpark is

Fotó: SEFAG Zrt.

A nyitás ellenére óvatosságra kérik ugyanakkor a vendégeket. Javasolják látogatóiknak a távolságtartást, a maszk viselését, illetve kézfertőtlenítést, ezen felül egyes létesítményekben testhőmérsékletet is mérnek.

A központi szabályoknak megfelelően szükséges a védettségi igazolvány, illetve mellé a személyazonosságot igazoló okmány bemutatása. 18 év alatti gyermek védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel jöhet a létesítménybe.

A látogatók biztonságára fokozottan ügyelve, az egészségügyi előírások maximális betartásával kezdődnek meg a programjak, illetve.

A Csillagparki programok egyelőre korlátozott létszámmal zajlanak, ezért érdemes előre bejelentkezni, illetve a létesítmény elérhetőségein érdeklődni a programokról és létszámokról. Pár héten belül a látogatók már planetáriumi vetítésekre is beülhetnek, de távcsöves bemutatókra csak a vírushelyzet javulása esetén, a lazítások későbbi fázisában kerül sor. Addig az igen népszerű „digitális" távcsöves bemutatókon vehetnek részt, ahol az égitestek távcső alkotta képét egy kamera segítségével kivetítjük.A Zselic élővilágára kíváncsiak több mint fél tucat kijelölt túraösvényen járhatják be a környéket, amelyek között vannak rövidebb, kisgyerekkel bejárható szakaszok és edzettebb gyaloglóknak való, 10 km-es távok egyaránt. A túrák gyakori állomása a Ropolyi pihenőhely, ahol a kirándulók nemrég vehették birtokba a vadonatúj tájházat és lovaspihenőket.