Tunéziába utazhat a kisfiú, akik megnyerte a Múzeumok Éjszakája játékát

Forrás: turizmus.com

 2019. június 26. 17:26

Immár második éve töretlen népszerűségnek örvend az ország egyik legizgalmasabb nyereményjátéka, amelynek keretében a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából a szerencsés nyertes és partnere elutazhat a kulturális örökségeiről és múzeumairól is híres országba.

A tunéziai nyereményutat Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára június 22-én a Szépművészeti Múzeumban adta át a boldog nyertesnek.

A tavalyi sikeres együttműködést követően a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal idén is kiemelt partnere a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatnak. Az esemény Facebook-oldalán meghirdetett 7 napos játék során feltett 7 kérdésre 9100 válasz érkezett.

A tavalyi játékhoz hasonlóan, idén is már egyetlen helyes hozzászólás elegendő volt ahhoz, hogy részt lehessen venni a fődíj sorsolásán. Így aki meg tudta válaszolni azt a kérdést, hogy melyik tunéziai városban található a világ harmadik legnagyobb római kori amfiteátruma, esélyt kapott a mesés nyereményre.

A fiatal budapesti nyertes másodmagával 8 napot tölthet el a Földközi-tenger gyöngyszemének becézett üdülővárosban, Sousse-ban

Fotó: Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal

Ebben az évben az utazás és a digitalizáció kiemelt tematika jegyében az esemény szlogenje az #UtazásÉlményMúzeum volt, ami arra buzdítja az utazni vágyókat, hogy a külföldi nyaralást minden esetben kössék össze valamilyen kulturális programmal.

A kulturális élményeken keresztül szélesebb betekintést kapunk az ország történelmébe és könnyebben megértjük annak hagyományait.

Tunézia kitűnő választás lehet mindazoknak, akik nem elégednek meg csupán a finom homokkal borított tengerparttal, hanem a fürdőzés mellett egy gazdag történelmű nép vendégszeretetét is élvezni szeretnék, és szívesen ismerkednének az egzotikus ország különleges szokásaival, kultúrájával, gasztronómiájával.