Varázslatos advent Egerben

Forrás: turizmus.com

 2017. november 27. 11:09

Karácsonyi fénypompába öltözött vasárnap délután Eger központja. A Dobó téren és a belváros utcáin ünnepélyes keretek között kapcsolták fel a díszkivilágítást.

A hevesi megyeszékhely lakói és az Egerben tartózkodó turisták közül sokan érkeztek az adventi nyitányra. Dobó István egykori várkapitány szobra mellett, a tér két oldalán pavilonsort állítottak fel, ahol forralt bort és ételeket kóstolhattak az érdeklődők. A szomszédos Gárdonyi Géza téren a jövő héttől a kézműves mesterek kínálják majd portékáikat.

A szabadtéri színpadon Habis László, a város polgármestere köszöntötte az ünnep résztvevőit. Kiemelte, hogy csaknem egy hónapon keresztül élvezhetik majd a látogatók az  Eger Advent 2017 rendezvénysorozatát. Tavaly országos figyelmet kapott a város az adventi bemutatókért, miután a főtér reprezentatív megjelenésével, valamint az érdekes programokkal  a Városmarketing Gyémánt-díjat nyerte el. Az idén még látványosabb és gazdagabb kínálattal jelennek meg az önkormányzat vállalkozásai.

A felirat a város látványossága marad

A felirat a város látványossága marad

Fotó: Mentusz Károly

A programsorozat több újdonságot tartalmaz. Így például az egyik legvonzóbb fényattrakció az a hatalmas, közel tíz méter széles és csaknem három méter magas aranyban pompázó Eger felirat, amit a főtér mellett levő Gárdonyi Géza téren helyezték el. A felirat az ünnepeket követően is a hevesi megyeszékhely egyik kiemelkedő látványossága marad, ám 2018-ban más helyszíneken díszíti majd a várost.

A mostani programsorozat azért is különleges, mert a fény, a zene és a hangulat hármasa köré szervezik a szakemberek. Ez az elképzelés kapcsolódik az Európa Kulturális Fővárosa – Eger 2023 projekthez. Emellett a város csaknem valamennyi meghatározó közössége kínál igényes látnivalókat.

Az ünnepi megnyitót követően a szabadtéri színpadon Jazztelen Takács Tamás koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők. A jövő héten a Dobó téren naponta filmvetítéseket tartanak, néptánc együttesek lépnek fel, és több koncertet is élvezhetnek majd az arra járók. December 3-án a helybeliek és a turisták részesei lehetnek az I. adventi gyertyagyújtásnak is Eger főterén.

Kapcsolódó cikkek