Világbajnokok, 130 hajó és bemutatómedence a Budapest Boat Show-n

Forrás: turizmus.com

 2020. február 19. 14:39

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjének ad helyet a Hungexpo az Utazás kiállítással egy időben február végén. A Budapest Boat Show csaknem 130 kiállított vitorlás, motoros és elektromos hajó mellett programok sokaságával várja a vízi sportok kedvelőit.

A hajózás és vízi sportok szezonnyitó rendezvénye – a tavalyinál 1000 négyzetméterrel nagyobb alapterületen – 7100 négyzetméteren, csaknem 130 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, számos eszközzel és kiegészítővel várja az érdeklődőket a G és F pavilonban február 27. és március 1. között.A Budapest Boat Show díszvendége a Velencei-tó, amely izgalmas programokkal készül standján, mert a látogatóknak lehetősége nyílik kipróbálni a többi között az ergométert a Velencei-tavi Vízi Sportiskola jóvoltából. Bemutatkozik a Tóparty Pedagógia Szakszolgálat és a Tóparti Szakambulancia, a VVSI Sport Hotel, valamint a látogatók megismerkedhetnek a Rehabilitációs Központ szolgáltatásaival.

Mindemellett a TUTU Sport is képviselteti magát, mint a sárkányhajózás és csapatépítő céges események szervezője. A Velencei-tó élővilágáról és turisztikai látványosságáról folyamatos vetítés zajlik a standon, illetve szombaton és vasárnap a Csóbor Pincészet borait és a Choco Rino termékeit kóstolhatják meg a kilátogatók.

A kiállításra a legjelentősebb magyar és külföldi hajómárkák hozzák el újdonságaikat, emellett bemutatkoznak a legkeresettebb hajómotorok és technikai felszerelések, navigációs műszerek, tartozékok, életmentő felszerelések, hajóépítő anyagok, jet-ski, vízisí és wakeboard felszerelések.

Kiállítás a hajózás szerelmeseinek

Fotó: Hungexpo

A színpadi programok között szó lesz az olimpiai felkészülésről, világbajnokaink beszélnek, megismerhetők lesznek a Kékszalag esélyesei és színpadra lép a „négy tó győztes” Raffica is. Mindemellett profi és amatőr hajóépítők osztják meg tapasztalataikat a látogatókkal, akik az építési folyamatot élőben követhetik a Programszigeten.

A kiállításon megépített hajót az utolsó napon ki is próbálják a bemutatómedencében, ahol egyébként folyamatos programok zajlanak a hajóteszteléstől kezdve a vízimentők bemutatóján át, egészen a SUP jógáig a vízen. A bátrabb látogatók pedig a vitorlás szimulátoron tehetik próbára magukat.

Pénteken, a kiállítás második napján (a Budapest Boat Show hivatalos megnyitóját követően) osztják ki a Budapest Boat Show Újdonság Pályázatának díjait, hajó és kiegészítő kategóriában.

A vásár teljes program elérhető IDE kattintva.

Itt nézheti meg, hogy milyen volt a tavalyi rendezvény.

Kapcsolódó cikkek

Jön a Balaton Boat Show

2019. augusztus 15.