Baráti társaság táborhelyet keres 2024. augusztus elejére

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 11. 06:00

2024. augusztus 2. és 11. közötti időtartamra keresünk táborhelyet egy baráti társaság részére Magyarország területén, lehetőség szerint Nyugat-Dunántúlon.

Egy több mint 65 éve létező baráti társaság vagyunk, amelyben négy generáció (egy-két éves gyerekektől a 80+ korosztályig) van jelen. A létszámunk a tábor ideje alatt 25-50 fő között változik, a sok év tapasztalat alapján kb. 350 éjszakát leszünk a táborban a 10 nap alatt. Első nap (péntek) korán érkezünk, és az utolsó nap (vasárnap) is korán távozunk.

 

A korosztály összetettsége miatt szükség van arra, hogy legyen épület, mert az idősebb korosztály már nem tud sátorban aludni. Kb. 8-12 szobára lenne szükség, amelyet 20-25 fő fog folyamatosan használni. Ha a szobákban emeletes ágy van, akkor csak az alsó ágyakkal tudunk számolni, mert idősebbek veszik azokat igénybe Fontos, hogy legalább a szobák egy részénél az épületben bent legyen a WC és a fürdőszoba.

Sátrazni kb. 20 nagyobb családi sátorban fogunk, ehhez jó lenne árnyékos hely. Sátrakat viszünk, a szobában alvók is meg tudják oldani az ágyneműt, ha szükséges. A sátrazók számára külső vizesblokk szükséges nemenként 2-3 női-férfi WC-vel és zuhanyzóval.

Összesen kb. 20 autóval érkezünk, az autók parkolásához megfelelő méretű helyre van szükség.

Önellátóak vagyunk, ehhez rendelkezünk megfelelő felszereléssel (tűzhely, gázpalack, edények, étkészletek), de nincs hűtőszekrény, kb. 300 liter kapacitásra van szükségünk, ami lehet több darabban is. Konyhasátrakat tudunk felállítani, de szükség lenne egy konyhára is (a legjobb egy szabadtéri), ahol tudunk dolgozni, főzni és mosogatni.

Szükség van olyan fedett helyre, ahova rossz idő (eső) esetén be tudunk menni mindannyian (max. 50 fő). Ez lehet kültéri is (csak legyen teteje), nem kell egy zárt szobának lennie. Szeretnénk, hogy közel legyenek egymáshoz a sátrak, a házak és a konyhai rész. Minden reggel és este van zászló fel- és levonás, amihez szintén kell egy üres terület (a zászlórudat is fel kell állítani). Szükség van tűzrakóhelyre is az esti tábortűzhöz.

Az utóbbi években, ha lehetőség volt arra, akkor egyben béreltük ki a táborhelyet, és csak mi voltunk. Ez nem zárta ki, hogy egy-egy éjszakára beesett egy átutazó társaság. Költségek tekintetében, az adminisztráció egyszerűsítése miatt szeretnénk előre egy fix összegben megállapodni, amit a táborhelyért fizetünk, így nem kell folyamatosan nyomon követni az érkezőket és távozókat.

Elkerülhetetlenül fontos, hogy legyen mobil lefedettség, illetve megfelelő mobilinternet.

A programokat mi magunk szervezzük: a mindenhol lehetséges városlátogatás, kerékpártúra és kirándulás mellett – ha van rá lehetőség akkor – evezés, kisvonatozás, borkóstoló stb., de ha vannak ötletek/kapcsolatok/segítség, akkor azokat szívesen vesszük.

Ahol az elmúlt néhány évben jártunk:

 

Ha az Önök által üzemeltetett tábor/kemping megfelelőnek tűnik a fent részletezetteknek, akkor, kérem, jelezzenek vissza az alábbi elérhetőségen: Prajczer Tamás, tamas.prajczer@gmail.com, +36 30 960 8337.