4 sérülés, amikor a mobilod töltőportja javításra szorul

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. július 16. 09:40

Az okostelefonok ma már kétségtelenül az életünk részei, legfontosabb eszközeink egyike, amelyet már rég nem csak telefonálásra használunk, hanem sok minden másra: böngészünk, vásárolunk vele, bankolunk, streamelünk, játszunk.

Éppen ezért frusztráló, amikor elromlik, pedig a legnagyobb szükségünk lenne rá. Az egyre vékonyabb, egyre sérülékenyebb készülékek, a mindennapi intenzív használat azonban megteszi hatását, a szervizekben ma már mindennapos dolog a mobilok különféle hibáinak javítása.

 

Mindennek az alapja az akkumulátor

A mobiltelefonok szíve az akkumulátor, ezért amikor ezzel kapcsolatos problémák jelentkeznek, különösen fájó lehet. Amennyiben a telefon nem töltődik megfelelően, előfordulhat, hogy a töltőport vagy a töltő okozza a hibát, ezzel a kényelmes használatot nehezíti. Nem vagy biztos a hiba okában? Vidd be mobilodat a GSM Pont valamelyik üzletébe Pesten vagy Budán, és kérj szakszerű gyorsjavítást.

A mobiltelefonok szíve az akkumulátor

Fotó: gsmpont.hu

Egy vadonatúj készülék akkumulátora is lemerül néhány nap átlagos használat után, de még hamarabb abban az esetben, ha intenzíven használod. Baj akkor van, ha hiába teszed töltőre, valami oknál fogva nem veszi fel a töltést.

 

Nem tölt a telefon…

Amennyiben az akkumulátort nem tudod tölteni, tegyél egy próbát első körben a töltőkábellel és az adapterrel. Próbáld ki más, kompatibilis készülékkel, és ha azzal működik, akkor biztos lehetsz abban, hogy a mobilod töltőcsatlakozójával, esetleg magával a készülékkel van baj.

A töltőport sérüléseit több dolog is okozhatja:

  • Meglazult a csatlakozó: Ha azt veszed észre, hogy a mobilodat csak bizonyos szögben tartva tudod tölteni, akkor nagy valószínűséggel meglazult a töltőportja.
  • Törött csapok vannak a töltőcsatlakozóban: Ezt nagy valószínűséggel csak a szervizben tudják megállapítani.
  • Eltömődött a csatlakozó: Ha meggyőződtél róla, akkor sűrített levegővel távolíthatod el a legegyszerűbben, de annak hiányában egy fogkefe vagy gemkapocs is megteszi.
  • Szoftverhiba is okozhatja: Kapcsold ki, majd be a készüléket, és lehet, hogy ezzel megszűnik a hiba.

 

Persze elképzelhető, hogy egyik módszerrel sem sikerül megoldanod a problémát, ilyenkor jobb, ha beadod egy nagy tapasztalattal rendelkező szervizbe, ahol egy alapos átvizsgálást követően akár 1 órán belül is megjavítják.

 

Milyen okai lehetnek még annak, ha nem tölt a telefon?

A töltő csatlakozó hibáján kívül még a töltőkábel sérülése is okozhat töltési nehézséget, ennek kipróbálása egyszerű. De az adapter és a kábel csatlakozása is problémás lehet, az a port is meglazulhat.

Amennyiben nem az eredeti töltőkábelt használod, a töltők eltérő névleges teljesítményei is okozhatják a töltési problémát.

És persze az akkumulátor elöregedését se hagyd figyelmen kívül, amikor töltési problémával van dolgod.

Bármilyen hiba észlelése esetén a legegyszerűbb megoldás, ha felkeresel egy szervizt, ahol nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek veszik kézbe a dolgokat, és a lehető leghamarabb orvosolják a problémát, akár a töltőport vagy egyéb alkatrészek cseréjével is.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.