5 fitnesztrend 2022-re, amit érdemes követned!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. december 17. 18:00

Új év, új kezdet, ugyebár. Mint minden évben, idén is sokan fogadták meg, hogy mostantól sportosabb, aktívabb életmódot folytatnak majd. Ha neked is akadnak ilyen ambícióid, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá, tarts velünk, mert adunk pár nagyszerű tippet!
  1. Hibrid edzés

Amikor a járvány kitörése miatt hirtelen bezártak az edzőtermek, és elkezdődött a “maradj otthon” kampány, nagyon sokaknak hiányzott a megszokott sportolás. Aki azonban akarta, az így is megoldotta a mozgást az online edzések segítségével. Bár a cikk írásának időpontjában szerencsére üzemelhetnek a konditermek, az internetes edzések továbbra is népszerűek maradtak.

A legjobb pedig, hogy a két módszert ötvözni is lehet, azaz lejárhatsz a terembe, de ha úgy adódik, otthon is sportolhatsz, akár úgy, hogy közben végig kapcsolatban maradsz az edződdel. Ez segít abban, hogy azokon a napokon se maradjon el a sport, amikor egyszerűen nincs időd felkeresni a fitnesztermet.

Fogd fel úgy, mint egy olyan szabadidős tevékenységet, ami a testedre-lelkedre jó hatással van

Fotó: bien.hu

2. A sport megközelítése holisztikus módon

Ha csak a külsőségek miatt (izmos has, formás fenék, vékonyabb combok) veszed rá magad az edzésre, akkor a lelkesedésed hamar elillan majd. Fogd fel úgy, mint egy olyan szabadidős tevékenységet, ami a testedre-lelkedre jó hatással van, fittebbé tesz, csökkenti a stresszt és boldogsághormonnal tölt fel!

A Bien.hu egészség rovatában számos tippet olvashatsz, ami hozzásegít ahhoz, hogy ezentúl valóban egészségtudatosabban élj.

 

3. Okoskütyük használata

Az edzések hatékonyságát nem csak azzal tudod meghatározni, hogy mennyire fáradtál el, hanem azokkal az okoseszközökkel is, amik mérik az elégetett kalóriákat. Így megközelítőleg láthatod, hogy mennyi energiát használtál el sportolás alatt, illetve a legtöbb készülék méri a lépésszámot is.

Ezáltal könnyű lesz behatárolni, hogy mennyire vagy aktív a mindennapokban, az eredmény pedig motiválhat arra, hogy növeld a mozgással töltött percek mennyiségét.

 

4. Edzés az otthon kényelmében

Ha nincs az az Isten, hogy te konditerembe járj, akkor se hanyagold el a mozgást, hanem edzz otthon! Sok gyakorlatot akár mindenféle segédeszköz nélkül is el tudsz végezni, de ha beszerzel egy pár kézisúlyzót, gumiszalagot, haskereket vagy step padot, azzal még változatosabb és hatékonyabb lesz az otthoni sportolás!

 

5. Rövid, de intenzív edzések

A zsúfolt napirend mellett sokszor nem egyszerű időt szakítani arra, hogy 40-60 percen keresztül sportolhass. Olyan viszont tényleg csak extrém ritka esetben fordulhat elő, hogy még 10-15 percnyi szabadidőd sincs. Márpedig ez a pár perc is elég lehet arra, hogy átmozgasd magad egy mini-edzéssel, így egy kevés mozgás minden egyes napra juthat.

Ha a motiváció hiánya inkább a ludas, akkor pedig nem kell “végigszenvedned” egy órát, hanem letudhatod az egészet néhány perc alatt, ami még mindig több, mintha semmit sem mozogtál volna. Ilyen célra különösen ajánlott a HIIT, azaz a nagy intenzitású intervall edzés, ami rövid idő alatt is igen alaposan átmozgat.

Kövesd ezeket a fitness-trendeket és hamarosan te is látni fogod magadon a változást!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.