A cukiságfaktor győztesei, az állatmotívumos iskola- és irodaszerek

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 21. 12:32

Nemcsak a közösségi médiában kapnak sok lájkot az állatos fényképek, videók, hanem bizony az iskola- és irodaszerek között is igen népszerűek azok, amelyek valamilyen állatmotívummal díszítettek.

A kis kedvencként tartott háziállatok bizonyítottan jó hatással vannak az egészségre, egyrészt a gondoskodás, másrészt a feltétlen szeretet által. És úgy tűnik, igaz ez már abban az esetben is, ha állatos képeket nézünk, az agyunk ilyenkor ugyanis pozitív megerősítést kap, megváltozik a kedvünk, hangulatunk.

 

Állatmotívumos iskolaszerek

Nemcsak a gyerekek szeretik látni a különféle állatokat maguk körül akár egy tollon, ceruzán, füzetborítón, matricán, naptáron vagy iskolatáskán, tolltartón, hanem a nők nagy része is szereti az állatos cukiságokat. A Mesés cuccok kisállat-motívumos irodaszerei mosolyt csalnak gyerekek és felnőttek arcára egyaránt.

Akik nem tehetik meg, hogy háziállatot tartsanak, azért, akiknek van, azok pedig miattuk szeretik annyira az állatos holmikat. Az állatok iránti rajongás általában kisgyermekkorban kezdődik az első hangutánzó szavak kiejtésével, és folytatódik a gyermekdalok, mondókák által, aztán az óvodában, kisiskolás korban csúcsosodik ki.

Állatokból sohasem elég

Fotó: mesescuccok.hu

Ekkor szinte mindenen szívesen látják a csemeték az állatmotívumokat, de igazi örömet szerezhetünk nekik, amikor iskolába kerülnek, és beszerezzük az első iskolatáskát. Ez a kislányoknál nagy valószínűséggel lovas vagy kutyás, bár a baglyos, unikornisos minták is menők. A kisfiúk pedig inkább a mesehősöket részesítik előnyben.

 

Állatokból sohasem elég

Irodákban körbenézve is gyakran találkozni állatos naptárakkal, állatmotívumos irodaszerekkel, hiszen felnőttként is kedveljük az állatokat. A macskarajongók szinte egy külön fajt képeznek, őket mindenhol cicával díszített tárgyak veszik körül a tollaktól kezdve a bögréken, egéralátéten át a naptárakig, faliképekig.

Aztán vannak a trendi állatos motívumok, amelyek időről időre feltűnnek egy rajzfilm, képregény vagy csak a marketing hatására, és végigsöpörnek az egész világon, megjelennek minden létező tárgyon és ruhaneműn.

Napjainkban divatosak a kulacsok, de jó szolgálatot tehet iskolába vagy munkába járásnál egy uzsonnás vagy hűtőtáska is, hiszen így biztonságban magunkkal vihetjük az ebédünket. Díszítettség tekintetében ezeknél is találni mindenfélét, persze cuki állatosat is.

 

Ajándékot adni jó!

Ajándékozni különféle ünnepek, évfordulók alkalmával szoktunk, hiszen jó látni a másik örömét, amit nem is feltétlen az ajándék milyensége, nagysága miatt él át, hanem a gesztus miatt, hogy gondoltunk rá.

Ma már iskolai és munkahelyi közösségekben is szokássá vált egymás megajándékozása legtöbbször karácsonykor, de jó társaság esetében név- és születésnapokon is, illetve olyan jeles ünnepnapokon, mint például a nőnap.

Sokszor tanácstalanok vagyunk, mivel is lephetnénk meg a másikat. Jól jöhetnek ilyenkor az állatok, hiszen az egész apróságoktól kedve a komolyabb, értékesebb ajándékokig mindenfélét találni állatmotívummal díszítve.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.