A garázskapu elektronikája javítható?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. október 17. 12:23

Ahhoz, hogy belemenjünk mélyebben abba a kérdésbe, hogy a garázskapu elektronikája javítható-e, nézzük meg, miről is van szó. Milyen is az az elektronikus garázskapu, miért is jó ez a megoldás egyáltalán, és miért érdemes használni?

Miért jó az elektromos garázskapu?

Ez egy praktikus, kényelmes, esztétikus és egyben időtálló megoldás a garázs zárására. Sokan választják a garázskapuredőnyt, de ha nem emellett teszik le a voksukat, legtöbbször valamilyen elektronikusan működtethető kapura esik a választás.

Bárki tudja működtetni, méghozzá biztonságosan, legyen szó gyerekekről vagy épp az idősebb korosztály tagjairól. Sokan használnak magától nyíló garázskaput, melyet kaputelefonnal egészítenek ki. Így távolról nyithatóvá válik, ráadásul le is ellenőrizhető, hogy ki szeretne bemenni. Ez jól jöhet pl. rossz idő esetén, ha a gyerekek szeretnék beengedni a szüleiket, hogy ne ázzanak meg. Vagy akkor is, ha érintésmentes csomagátadást szeretnénk egy futártól.

Sokan választják a garázskapuredőnyt

Fotó: redonydiszkont.hu

 

Kiváló megoldás a távirányítóval működtethető garázskapu, mely nem igényel mástól beavatkozást. Az autónkból kényelmesen ki tudjuk így nyitni mi magunk is a garázst. Ha ilyen távirányítású garázskapuredőnyt szeretne, keresse a Redőny Diszkont kínálatát, ott megtalálja, amit keres.

 

Akkor a garázskapu elektronikája javítható-e?

Valójában a legtöbb esetben nem az elektronika a ludas, hanem inkább a távirányító. Elég egyszerű hibák szoktak előjönni, mint például az elem lemerülése. Vagy olyan probléma, hogy újra kell kalibrálni a távirányítót. De sok esetben csak annyi a gond, hogy elakad valamiben a garázskapu. Ekkor a vészforgatókönyv lép életbe, és nem engedi a biztonsági rendszer a további nyitást vagy zárást. Egy alapos átnézés, vizsgálat meg is szokta oldani a problémát.

Ha mégis az elektronikával van gond, akkor sem kell kétségbeesni. Ugyanis egy nagyon könnyen cserélhető alkatrészről van szó, ami nem egyedi. Sőt, a motort is egy az egyben ki lehet cserélni, ha arra van szükség, anélkül, hogy komolyabb átalakítást kellene eszközölnünk. Ha pedig más részével lenne gondunk (pl.: lamella, tengely, dugó, felfutásgátló), az is külön megvásárolható és cserélhető.

Megéri?

Ha megkérdezel valakit, aki használja, garantáltan azt fogja mondani, hogy igen, megéri. Ugyanis ezt a kényelmet nem lehet mással helyettesíteni. A kialakítása sem egy nagy összeg, és ha bármi gond van, akkor a javítása sem. Köszönhetően annak, amit fentebb is írtunk, hogy az egyes részek külön-külön is beszerezhetőek és cserélhetőek. Például egy redőnymotor cseréje sem kerül a teljes beépítési költség felébe, sőt inkább csak harmadába vagy még kevesebbe.

De ne is ez legyen a fő szempont, mert nem annyira jellemző a meghibásodás, mint amennyire tartanak tőle. A kényelem, amit biztosítani tud egy ilyen megoldás, az megfizethetetlen. Vagy épp megfizethető, ez csak nézőpont kérdése. Nem érdemes tehát sokat gondolkozni azon, hogy kell-e.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.