A Magyar Posta és a csomagszállítás

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. április 12. 18:38

A Magyar Postát sok kritika éri a szolgáltatásai miatt, például hogy sokat késnek a levelek. A csomagszállításra viszont igen kevés panasz lehet, ez a szolgáltatásuk működik annyira jól, mint a nagy futárcégeké.

A postai csomagküldéssel több szolgáltatás is igénybe vehető, választhatunk például a közül, hogy hova érkezzen a csomag. Hasonló szolgáltatás a garantált egynapos szállítás vagy az utánvét lehetősége. A Magyar Posta szolgáltatásait a Csomagnet.hu segítségével szemlézzük.

 

Mit tud a Magyar Posta?

Csomagküldésnél több opció közül is választhatunk. Kérhetjük a szállítást PostaPontból PostaPontba, PostaPontból házhoz, háztól PostaPontba és háztól házig is. A háztól házig opció a legkényelmesebb, ezzel kérhetjük a munkahelyünkre is a csomagot, nem muszáj otthonra. A Magyar Posta statisztikája sem rossz, 95%-ban egy nap alatt jönnek a csomagért, és következő nap a címzett címén van.

Ha nem sokat tartózkodunk otthon, és a munkahelyünk sem opció, akkor kérhetjük a csomagunkat PostaPontba. Magyarországon több mint 3200 PostaPont található, ezek közül a MOL kutakon találhatók egész nap nyitva vannak, így rugalmasan vehetjük át csomagjainkat.

A garantált egynapos szolgáltatással másnapra a kívánt helyre érkezik a csomagunk

Fotó: csomagnet.hu

A legrugalmasabb mód mind feladáshoz, mind átvételhez a csomagautomata. Csomagautomatából Magyarországon 51 található, általában a települések könnyen megközelíthető helyein. Az automaták használata könnyű, nincs sor, így hamar végzünk. Utánvétes rendelésünk ellenértékét bankkártyával tudjuk kiegyenlíteni.

 

A postai csomagszállítás előnyei

A postával történő csomagszállításnak több előnye van. Ilyen például, hogy törékeny árut is tudunk felár ellenében szállíttatni garanciával. Előny továbbá, hogy utánvétes feladás esetén annak értéke akár 2 millió forint is lehet, illetve a postai értéknyilvántartás is magas.

A garantált egynapos szolgáltatással másnapra a kívánt helyre érkezik a csomagunk, legyen háztól házig vagy PostaPontra történő szállítás. Magyarországon több mint 3200 PostaPontot találunk, így biztosan lesz egy a közelünkben.

 

Hogyan adhatunk fel csomagot a Magyar Postával?

A Magyar Posta szolgáltatásait könnyen megrendelhetjük, akár a Csomagnet.hu oldalán is.

A főoldalon beírjuk a csomagunk adatait, ezután a díjkalkulációs oldalra irányít a rendszer, itt ki tudjuk választani a nekünk szimpatikus szolgáltatást. A következő oldalon meg tudjuk adni a feladó és címzett adatait, illetve ki tudjuk választani azokat a többletszolgáltatásokat, amiket szeretnénk.

Ha mindennel végeztünk, bankkártyával könnyedén ki tudjuk egyenlíteni a szolgáltatást.

A Magyar Posta tehát a csomagszállítás tekintetében igen komoly versenytársa lehet a piaci szereplőknek, főleg, ha azt nézzük, hogy akár az otthonunk kényelméből is megrendelhetjük a szolgáltatásait. Legyen szó egynapos szállításról, csomagautomatából való átvételről vagy utánvéttel küldésről, a posta hozza a szintet.

(X)