Akkumulátoros fúrógépek, csavarozók minden háztartásba kellenek!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. január 08. 15:36

A legtöbb szerszámgép, amelyet háztartásunkban használunk, elérhető és igen népszerű mind a három kategóriában, amelyek az elektromos, a benzines és az akkumulátoros típusok.
Különösen a kültéren végzett munkáknál van nagy szerepe mindegyiknek és attól függően, hogy kinek mekkora és milyen a kertje, választhat a szerteágazó kínálatból. Azonban a kisebb barkácsgépek esetében már más a helyzet, ott nem is létezik benzines, hanem csak elektromos és akkumulátoros fajta.

 

Mi alapján válasszunk akkumulátoros szerszámgépet?

Először is alapvető, hogy rendelkezzünk egy bőséges kínálattal, amelyet végig tudunk böngészni, és ahol látjuk az eltéréseket, össze tudjuk hasonlítani a különböző termékeket bizonyos szempontok alapján. A BestMarkt webáruház terjedelmes csavarozógép, fúrógép kínálata jó első lépés lesz a vásárláshoz vezető úton. Akinek már van tapasztalata bizonyos márkák területén, azoknak nagyon jól jön a webshop bal oldali, gyártók szerinti szűkítési lehetősége, amely alapján jelentősen leegyszerűsödik a keresés.

Fontosak a fúrógépek, csavarozók paraméterei

Fotó: bestmarkt.hu

 

A kategóriaoldalakon további összefoglalók, tanácsok is olvashatók, hogy az adott típuson belül milyen további opciók léteznek, melyiket miért érdemes megvásárolni. Ezeket érdemes átböngészni éppúgy, mint az egyes termékek műszaki adatait, illetve az illusztrációk alatti leírásokat.

 

Fontos műszaki paraméterek

Sokan azt gondolják, hogy bármelyik fúró- vagy csavarozógép megteszi majd, pedig érdemes kicsit alaposabban körüljárni a témát, és ha már beruházunk egy ilyen korszerű barkácsgépbe, a lehető legjobb megoldást válasszuk. Lehet kapni külön fúró- és külön csavarozógépet, de a leguniverzálisabb megoldás, ha egy olyan készüléket vásárolunk, amely egyben mindkettő.

Az akkumulátoros típusoknak nincs elektromos csatlakoztatása, bárhová magunkkal vihetjük, viszont figyelnünk kell mindig az üzemidőre és hogy fel legyen töltve a gépezet. Ezért bizonyos típusok esetében érdemes akár egyszerre kettő vagy három akkumulátort is beszerezni, hogy míg a készülék az egyik aksival használatban van, úgy a másik közben töltődjön.

 

Szénkefés vagy szénkefe nélküli változat

A régebbi, hagyományos motorral rendelkező fúró- és csavarozógépek esetében szénkefék biztosítják a feszültség kialakulását. Ezek a szénkefék azonban nagyon hamar elhasználódnak, ezért a gépezetben nagy energiaveszteség keletkezik, veszít teljesítményéből és működési problémákra is hajlamosabb. Van, aki hajlamosabb ezt a műszert megvenni, mondván az ilyen típusú motorok olcsóbbak, viszont hosszú távon nem éri meg a befektetés.

Ezzel szemben léteznek a modern, szénkefe nélküli változatok, amelyek megbízhatóbbak és kompaktabb készülékek. A teljesítményük ugyanolyan, viszont jóval alacsonyabb energiaveszteséggel dolgoznak. Ugyan összetettebb az elektronikájuk, és drágábbak a készülékek, viszont sokkal lassabban kopnak. Az akkumulátoros szerszámok esetében érdemes figyelni, hogy azok a legújabb, lítium-ionos akkuval rendelkezzenek és minél nagyobb legyen a teljesítményük.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.