Alkalmas-e födémszigetelésre a purhab?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. május 05. 05:06

A meleg levegő felfelé száll, ezért a födémen, a tetőn át távozik az otthonok fűtéssel előállított melegének jelentős része, ami egyrészt az ott lakók komfortérzetét rontja, másrészt - és legfőképp - energiapazarlást eredményez.
Az energiahatékonyság lényeges szempont a lakóépületek tervezésekor, ezért új építések esetén evidens, hogy a különböző épületszerkezeteket megfelelő szigeteléssel látjuk el. Számos mesterséges és természetes szigetelőanyag közül válogathatunk a szerkezet sajátosságai, az igényeink, a költségvetésünk, valamint a megtakarítani kívánt energiamennyiség függvényében. A purhab korszerű és az energiamegtakarítás szempontjából is nagyszerű választást jelent. Tudd meg, miért ez a legalkalmasabb födémszigetelésre, és ismerd meg a legfőbb jellemzőit!

 

Miért van szükség a födém szigetelésére?

Éljünk bármilyen épületben, régi vagy új építésűben, vályogházban, kádárkockában, családi vagy társasházban, korszerű födémszigetelésre minden esetben szükség van. Megakadályozza ugyanis, hogy a meleg felfelé távozzon, ezáltal jelentős energiát takarít meg és növeli a komfortérzetet.

Korszerű födémszigetelésre minden esetben szükség van

Fotó: rapidszigeteles.hu

 

Gátolja a páraképződést, a penészedést, a hőhidak kialakulását. Manapság már minden új építésnél alkalmazzák, de az energiahatékonyság növelése érdekében utólag is érdemes kivitelezni azoknál az épületeknél, ahol korábban nem került beépítésre.

A hangszigetelés szempontjából is kedvező, ugyanis csillapítja a felsőbb szintről leszűrődő lépéshangokat, a környezeti zajokat, ezáltal magasabb komfortot biztosít a lakók számára.

 

A korszerű szórt purhab szigetelés jellemzői

A Rapidszigetelés szakemberei által az otthonok belső helyiségei tetőzetének szigetelésére alkalmazott szórt purhab jelentős hő- és hangszigetelést biztosít, ami egyrészt kellemes hőmérsékletet eredményez a beltérben, másrészt megakadályozza a páralecsapódást a mennyezeten, ezáltal a penészedést.

Ez a modern szigetelőanyag kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, jól idomul minden felülethez, így lég- és hézagmentesen juttatható ki szinte bármilyen épületszerkezetre, így födémre is. Tartós és időtálló anyag, amelynek alkalmazásával a tetemes rezsiköltség-megtakarítást érhetünk el. Különböző változatai tökéletesen alkalmasak akár sár- és deszkafödémre, valamint lemez- és lapostetőre is.

 

Teendők födémszigetelés előtt

A szórt purhab szigetelés megfelelő szaktudás és nagy kapacitású, fejlett technológián alapuló purhabszóró-állomás segítségével valósítható meg.

A munka gyorsasága érdekében érdemes előkészíteni a felületet, vagyis kipakolni a felesleges holmikat a padlásról, illetve letakarni azokat a berendezéseket, melyekre nem szeretnénk, ha purhab kerülne. Éppen ezért egy beépített tetőtér esetében nehezebb dolga van a szakembereknek, ugyanis vissza kell bontani a cserepeket vagy a belső burkolatot.

Tedd komfortossá otthonodat, spórolj az energiaköltségeken, végeztesd el családi házad födémeinek hőszigetelését a legmodernebb technológiát alkalmazó szórt purhab szigetelés segítségével!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.