Amit karikagyűrű-választás előtt mindenkinek tudnia kell

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. április 15. 18:47

Ha már megtörtént az eljegyzés, akkor a karikagyűrűt a pár általában együtt választja ki. Ez egy nagyon fontos döntés, hiszen ezt az ékszert egy életen át fogjátok viselni, így egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire tetszik és mennyire kényelmes az adott karika.

Legfontosabb tudnivalók

Az első és legfontosabb, hogy az eljegyzési gyűrű és a karikagyűrű nem keverendő össze. Az előbbivel a reménybeli vőlegény kéri meg választottja kezét, ami általában egy egyköves meglepetésékszer. Ezzel szemben az utóbbi a már fent meghatározott közösen választott, életre szóló ékszer.

Hagyományos karikagyűrűk esetében általában a sárgaarany az ékszer alapanyaga, de manapság már egyre népszerűbbek a fehér- és a rózsaarany színű darabok. Attól függően, hogy melyik variáció tetszik, kedvetekre kombinálhatjátok őket. Tehát ha inkább a hagyományos variációt kedvelitek, vagy pedig a modern mellett teszitek le a voksotokat, ma már bármilyen karikagyűrűt el lehet készíttetni.

Egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire tetszik és mennyire kényelmes az adott karika

Fotó: ekszerpalota.hu

Ha már tudjátok, mikor jön el a nagy nap, akkor ideje elkezdeni körülnézni a gyűrűpiacon is. Sokan méltatlanul mellőzik, vagy későn kezdik keresni ezt a rendkívül fontos ékszert, pedig ez a nagy nap mégiscsak róla szól. Természetesen az árak tekintetében sem mindegy, hogy mennyi egy karikagyűrű, de ha beleszerettek egybe, akkor fontos, hogy a meghatározott kereten belül legyen az összeg.

 

Stílus és méret

A megfelelő gyűrűméret kiválasztásánál nagyon kell ügyelni arra, hogy lehetőleg ne akkor próbáljunk ékszert, amikor fázunk vagy éppen nagyon melegünk van. Tehát sem a tél, sem a nyár nem a legoptimálisabb időszak erre. Az is fontos szempont, hogy lehetőleg olyan gyűrűt válasszunk, amit a későbbiekben könnyen lehet méretezni.

Azonnal fel is merül a kérdés, hogy melyik ujjunkon viseljük a karikagyűrűt?! Hagyományosan a jobb kéz gyűrűsujjára kerül a karikagyűrű, de természetesen ez nincs kőbe vésve, így a párok saját kényelmük alapján igazíthatják a viselési szokásaikat.

A karikagyűrű stílusa sem mindegy, hiszen nagyon fontos, hogy illeszkedjen mindkettőtökhöz, mert egy életen át fogjátok viselni. Ezt nektek kell eldönteni, hogy kinek melyik típus tetszik, de érdemes alaposan átnézni a ruhatáratokat és az eddig viselt ékszereket.

Szerencsére ma már nem kötelező, hogy a gyűrűpár mindkét tagja tökéletesen egyforma legyen, bőven elegendő, ha csak a legfőbb vonalakban egyeznek meg. Ez különösen azért jó, mivel a hölgyek előszeretettel választanak drágakövet a karikagyűrűjükbe, míg a férfiak ezzel szemben inkább a letisztult, egyszerű formákat részesítik előnyben.

A karikagyűrű kiválasztása soha nem egyszerű feladat, de egy kis kompromisszumkészséggel és némi tervezéssel nagyon megkönnyíthetitek a saját dolgotokat.

(X)