Apple iPhone 12 Pro Max: az igazi maximalistáknak!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. október 22. 13:11

Az Apple iPhone 12 Pro Max mindenben a maximumra törekszik. Benne van minden, amit a 12-es széria, mint újdonság hozott, sőt, annál is több. Szépen teszi a dolgát, gyors, szép, jó, de ez még nem minden. Nézzük kicsit részletesebben.

Úristen, very big!

A mémmé vált szombathelyi lánytól származó mondat nagyon is igaz jelen esetben. Az Apple iPhone 12 Pro Max nemcsak nevében max, hanem megjelenésében is. Egy hatalmas telefonról van szó, a maga 6,7 hüvelykes kijelzőjével. Azonban ne tévesszen meg senkit a nagy méret, ugyanis ennek ellenére tűéles képet kapunk a Super Retina XDR OLED által. Bár a 60 Hz-es képfrissítés lehetne több is, tekintettel a konkurenciára, de ez legyen a legnagyobb problémánk. A képminőséggel tehát nincs gond, de ugyanígy hibátlan a színhőmérséklet, a betekintési szög és a kontraszt is.

A videókészítők számára szintén tökéletes képi világot biztosít a készülék

Fotó: coolmobile.hu

A megjelenésnél maradva, a teljes szériánál, így a Max-nál is visszaköszön a keret formájának újratervezése, ami igencsak jól áll neki. Kicsit visszarepülünk az időben, a letűnt iPhone szériákat megidézve. Jót tett neki ez a kis időutazás. A hátoldalon egy masszív (very big) kamerarendszert találunk, ami kitüremkedik a hátoldalból. Ezt majd a tok megoldja, nemde?

 

Hova tovább fényképezés és videózás?

Megvan az oka annak, hogy ilyen nagy a kamerasziget a hátoldalon. Ugyanis a készülék megjelenése előtt még nem látott minőséget kapunk cserébe. Rutinos iPhone tulajdonosok már megszokhatták, hogy a haveri társaságban ők lövik a legjobb képeket legyen szó nappalról, vagy éjszakáról. Ez nem lesz másként ez után a telefon után sem!

A 12-es széria Pro Max verziója 3 kamerával (széles látószögű, ultraszéles látószögű, teleobjektív) és egy LiDAR szenzorral operál. Meg is van az eredménye: 2,5x-ös optikai zoom, és még az elődnél is szemmel láthatóan jobb képalkotás. Ezzel a készülékkel olyan profi fotókat tudsz készíteni, melyek bárhol megállják a helyüket, főként hobbi szinten (de azon túl is).

A videókészítők számára pedig szintén tökéletes képi világot biztosít a készülék. Akár 60 FPS 4K videókat is rögzíthetünk a készülékkel, ahogy time-lapse videókat is. Kiváló beépített képstabilizátorainak köszönhetően meglepően lágy mozgás érhető el külön külső stabilizátor nélkül is. Ha meggyőzött, amit eddig olvastál róla, rendelj egy iPhone 12 Pro Max-ot a CoolMobile.hu oldalról.

 

Az Apple iPhone 12 Pro Max teszi a dolgát

A benne található Apple A14 Bionic chip teszi a dolgát, mint minden saját fejlesztésű eddigi chip is, csak még jobban! Ez a hatmagos processzor valóban gyors, nagyon gyors! Ebben segítségére van persze a 6 GB RAM és a 4 magos Apple GPU is. Nem egyszerű megizzasztani, de ezt már ismertük az eddigi készülékeknél is. Az akadásmentes használat így tehát biztosítva van.

 

Nagy aksi, nagy tárhely

A nagy teljesítményhez kell egy jó akkumulátor is, de ezt megköveteli a nagy kijelzője is. A 3687 mAh-es aksi pedig épp elég, jól bírja vele a készülék. A tárhelye is megfelelő lesz, mely akár 256 GB is lehet.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.