Az ízületvédelem 4 hasznos, házilag elvégezhető praktikája

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. október 19. 12:45

Nyakunkon a tél, ez pedig az ízületi problémákkal küzdőknek azt jelenti, hogy a panaszaik is fokozódnak. A hideg időben ugyanis eleve merevebbek az ízületek, így a gyulladással, kopással járó fájdalmak is erősebbé válhatnak. Az alábbi tippek viszont enyhülést hozhatnak.

1. Maradj aktív, mozogj kíméletesen!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a mozgásszegény életmód mekkora mértékben járul hozzá az ízületi merevséghez és az izomgyengeséghez. Tehát aki mozgásszervi panaszokra hivatkozva húzza ki magát a sport alól, az a szervezetének többet árt, mint használ.

Ízületi problémák esetén is fontos a rendszeres testmozgás és az aktív életmód, ám fontos, hogy ízületkímélő mozgásformát kell választani. Ezért kerülendő például a futás és az intenzív kardió, ám a séta, a túrázás, vagy a könnyű terepen történő kerékpározás nagyon is ajánlott.

Hogyha pedig kint nagyon hideg van, akkor bent, a meleg szobában is lehet olyan gyakorlatokat csinálni, amelyeket saját testsúllyal kell végezni, vagy részt venni valamilyen csoportos órán, például jógán vagy pilates-en.

A Myrobalan ízületi gyulladás kezelésére készült termékei speciálisan összeállított gyógynövényeket tartalmaznak

Fotó: myrobalanmed.com

 

2. Óvd ízületeid egészségét természetes szerekkel!

Noha ideális megoldásnak tűnhet a fájdalmak jelentkezésekor bekapni egy-két fájdalomcsillapító tablettát, hosszú távon gyógyszereken élni viszont már cseppet sem az, hiszen a legtöbb kémiai pirulának számos káros mellékhatása akad.

Szerencsére rengeteg olyan gyógynövény létezik, ami szintén fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatással bír, ráadásul ezek serkentik az ízületek anyagcseréjét, lassítják a degenerációt és javítják a mobilitást.

A Myrobalan ízületi gyulladás kezelésére készült termékei speciálisan összeállított gyógynövényeket tartalmaznak, a természetes hatóanyagok pedig mellékhatások nélkül szüntetik meg a panaszokat és akár hosszabb távon is biztonságosan alkalmazhatóak.

 

3. Öltözz az időjárásnak megfelelően!

Ha odakint tombolnak a mínuszok, nemcsak azért kell melegen felöltözni, hogy elkerüld a megfázást, hanem az ízületeid védelme érdekében is. Hiszen mint említettük, a hideg fokozza a panaszokat, ezért ha ízületi problémákkal küzdesz, akkor kiemelten fontos a réteges öltözködés.

Hidegben húzz akár két nadrágot vagy vastag harisnyát, viselj derék- és térdmelegítőt, téli zoknit, és természetesen ne maradjon el a sapka, sál, kesztyű sem. Az öltözeted mindig jól szellőző, kényelmes ruhadarabokból álljon.

 

4. Végy forró fürdőt vagy zuhanyt!

Télen egyébként is jól esik forró vízzel fürdeni vagy tusolni, az effajta felmelegedést ráadásul az ízületek is meghálálják. A meleg víz ugyanis kellemesen ellazítja a fájó izmokat és ízületeket, valamint oldja a merevséget.

Ha teheted, akár hetente többször is vegyél egy 15-20 perces forró kádfürdőt, majd utána vegyél fel kényelmes, meleg ruhát, és egy ideig maradj a fűtött szobában, hogy elkerüld a megfázást. Kinti munkavégzés vagy sportolás után különösen jól tud esni, nemcsak az ízületeidnek, hanem a hangulatodnak is.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.